Wpis z mikrobloga

@RexRX: Co do chłodzenia, to z tanszych jest spoko fortis ale sprawdz obudowę czy na wysokość wejdzie, jeszcze tańszy jest spartan 3 pro lub wersja z rgb SilentiumPC Spartan 3 PRO RGB (HE1024). Do tego pastę dodaj Grizlly Kryounut.
  • Odpowiedz
@RexRX: Jeden rabin powie tak, drugi rabin powie nie. Ostatnio sporo kompów złożyłem na 2600X i B450 chodziło to fajnie i spoko się kręci. Ale jakoś osobiście mam większe przekonanie do Intela, ale to tylko moja prywatna opinia.
  • Odpowiedz
@RexRX: Płyta Ok, ram ok, chłodzenie drogie ale ładne ( ͡° ͜ʖ ͡°) można wymienić na Grandis który będzie wydajniejszy, zasilacz spoko.
Powiedz kumplowi, że mają wyjść ryzeny 3 w ciągu 2 miesięcy. Według mnie warto czekać i na spadek cen seri 1xxx i 2xxx oraz na serie 3xxx która będzie ulepszona.
  • Odpowiedz
@snieznykoczkodan: Obudowy mają takie sobie, wentylatory do obudowy to nie wiem, ale za to chłodzenia CPU to mają bardzo dobre, stosunek jakości/ceny/wydajności jest rewelacyjny. Tysiące opinii użytkowników w necie, ale lepiej niemcowi pchać złotówki w kieszeń, typowe polskie myślenie byle zagraniczne bo lepsze. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@snieznykoczkodan: Firma Polska, produkcja w chinach, mimo tego płacą podatki w polsce, zatrudniają pracowników, wynajmują biuro/magazyn, możliwe że już projektują obudowy/chłodzenia/zasilacze sami itd.

Większość produktów firmy zlecają fabrykom w chinach itd. BQ jest niemiecki, a czy produkcja jest w niemczech? Serio się pytam, bo obstawiam że produkcja i tak jest w chinach, pewnie w taiwanie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@snieznykoczkodan: Z zewnątrz podobne, ale nie takie same, ciekawe jak w środku to wygląda. SPC to polska marka, a nie polski producent. BQ to niemiecka marka, a ich zasilacze produkuje seasonic i fortron...w tajwanie właśnie, gdzieś mi się obiło o uszy, że coś tam poprawią gotowiec, ale też dają swoje logo i heja. Podejrzewam, że tak samo chłodzenia "produkują" ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ja się na nic nie nabieram,
  • Odpowiedz