Wpis z mikrobloga

Pisowskie trolle mowia ze nauczycielom nie warto dawac podwyzek xD
A potem placz ze na informatyce painta tylko ucza. No k---a a co myslisz ze jakis dobry programista 15k pojdzie pracowac za 3k i to po latach? XD
A potem płacz ze na angielskim w polsce c-----o ucza. A co k---a myślisz że zdolny lingwista pojdzie pracowac w szkole za 3k? XD
A potem placz ze na matematyce debil xD a co myslisz ze zdolny matematyk pojdzie pracowac do szkoly za 3k zamiast do banku za 10?
A potem placz ze mamy c-------h sportowcow xD a co myslicie ze zdolny trener pojdzie pracowac w szkole za 3k zl? XD
A potem placz ze chemii, fizyki c-----o ucza. A co myslicie ze zdolny chemik albo fizyk pojdzie uczyc za 3k zamiast jechac za granice i rozbijać atomy? xD

Beka z was prymitywy. Przez takich zawistnych polaczkow oswiata nigdy sie nie zmieni i zawsze beda uczyc u nas nieudacznicy.
U nas szkolnictwo zawsze bedzie c-----e bo praca to tylko kierat 8-16 wiec kazdy ma miec tak samo bo inaczej to nie praca.
Tak jest ze wszystkim- mlody lekarz? A jakim prawem ma dostac za etat wiecej niz 3k? Niech z--------a na kontrakcie po 400 godzin w miesiacu xD

Po prostu w tym kraju jest tak zawistna mentalnosc ze ten kraj nigdy sie nie zmieni. Kiedys myslalem ze to zawistne sowieckie myslenie, ale nie mlodzi ludzie sa tacy sami. U nas nie ma w ogole pojecia patriotyzmu gospodarczego, kazdy mysli tylko o tym jak samemu nie placic podatkow xD jak mowie ze ja nie uciekam w jakies gowno samozatrudnienia to jestem wariatem, bo jak mozna byc tak glupim zeby w podatkach wspierac swoj kraj xD tak jest ze wszystkim, od sprzataczki po prezesow bankow.

#strajknauczycieli #bekazpodludzi #bekazpisu #neuropa #4konserwy #pis #polityka
  • 168
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@TurboDynamo: uczyłem kilka lat informatyki, przez te kilka lat robiłem tylko programowanie bo sam chciałem się nauczyć. Ja się uczyłem, dzieciaki miały frajdę bo im się to wszystko spodobało, a na końcu z miejsca zmieniłem pracę . Co prawda nie jestem jeszcze 15k, ale mam ponad 2 razy tyle ile nauczyciel.
  • Odpowiedz
Zawiść nie ma nic wspólnego z niechęcią do płacenia wyższych podatków bo ktoś ma urojenia

@Shmit:
Ma, ponieważ z tego co widzę po FB (na wykopie cięzko stwierdzić), to najwiećej sapią do nauczycieli właśnie patusy, które czerpią garściami z róznych systemów, nie mówiąc już o 5x500+.
Skoro sami doją system, gdzie podatków przez to nie obniżysz, to jak mozna się p-----------ć, że ktoś chce jakieś normalne pieniędze ZA PRACĘ.
Za
  • Odpowiedz
@TurboDynamo: 20 lat temu też był paint, chociaż szkoła miała nowe maci.
angielski? jak chciałeś się nauczyć to tylko korepetycje, wyjazdy lub szkoła językowa, których było tyle co nic.

System edukacji jest zły od dziesięcioleci i to czy nauczyciel zarobi 800 czy 8000 zł nic nie zmienia, bo i tak musi iść z duchem programu. Od tego trzeba zacząć. Jak to jest, że taka Finlandia zrezygnowała z nauki pisania, a
  • Odpowiedz
@TurboDynamo: KAZDA szkola nie bedzie miec dobrych nauczycieli. Jest publiczna, jest tych szkol wiele, wiec nie bedzie dobrej kadry, bo ludzie generalnie nie sa tak inteligentni. Jak najlepsi beda nauczac mlodych, to jak ty to widzisz? Ktos ten walony atom przeszczepiac musi.
Dobro kraju buduje sie na przedsiebiorczosci, a nie na placeniu podatkow, ktore w duzej mierze i tak sa przewalane. Uczelnie wyzsze powinny byc prywatne, bo dlatego są chjowe,
  • Odpowiedz
A potem płacz ze na angielskim w polsce c-----o ucza. A co k---a myślisz że zdolny lingwista pojdzie pracowac w szkole za 3k? XD

A potem placz ze na matematyce debil xD a co myslisz ze zdolny matematyk pojdzie pracowac do szkoly za 3k zamiast do banku za 10?

A potem placz ze mamy c-------h sportowcow xD a co myslicie ze zdolny trener pojdzie pracowac w szkole za 3k zl? XD

A potem placz ze
  • Odpowiedz
Uczelnie wyzsze powinny byc prywatne, bo dlatego są chjowe, gdyz priorytetem jest liczba studentow, a nie jakosc i badania naukowe.

@Bartek7991: acha wiec nie istnieja w zachodniej europie jedne z najlepszych na swiecie uczelni ktore sa panstwowe xD

Masz zjbane spojrzenie na sytuacje. Nie
  • Odpowiedz
@TurboDynamo: bo nie warto. takie argumenty jak przedstawiles to...
Nauczyciele to w wiekszosci odrzuty systemu nauczania, ludzie ktorzy za malo sie uczyli, aby wlasnie isc do banku, na stanowisko informatyk 15k, czy tez lingwista. Dlatego ucza w szkole.
  • Odpowiedz
problem w tym że w tym kraju na chwilę obecną nie ma takich pieniędzy by płacić 'zdolnym' tak jak prywatnie, wam się wydaje że my mamy miliardy w budżecie i zero zobowiązań i kredytów itd. iks de

ten budżet ma zaledwie 250mld większość to emerytury, wam się pomyliły gospodarki

problem z systemem i jakością nauczania to inna kwestia
  • Odpowiedz
jeśli mogę być szczery... to przez kolejne 10 lat powinno się naprawić system, za kolejne 10 można podwyższyć im pensje na poziom o którym mówicie... musimy poczekać jeszcze niestety
  • Odpowiedz
@TurboDynamo: no ale jak im się nie podoba to niech zmienia pracę, a na ich miejsce wezmą Ukraińców i w ten sposób ukraiński będzie drugim językiem narodowym w tym z------m kraju xD
  • Odpowiedz
@TurboDynamo: u nas w technikium za rok ma się pojawić na przykład kierunek "technik programista". Z jednej strony cieszę się, że idziemy do przodu, z drugiej.. nie wydaje mi się, że ktoś z doświadczonych deweloperów będzie chciał dołączyć do kadry, no chyba, że jest po kursie cpp pana Zelenta :D, co się może przełożyć na złe praktyki i założenia podczas samej nauki (bez obrazy oczywiście, ale chodzi o realia!)
  • Odpowiedz
@TurboDynamo: I damy nauczycielom 15 tysięcy i oni przyjdą do pracy odmienieni, jako inni ludzie, którzy nagle z obiboków olewających przygotowywanie się do lekcji, obojętnych na to, że cała klasa znęca się nad jednym dzieciakiem staną się erudytami ciężko pracującymi nad lekcjami, pełnymi ciepła i empatii belframi. I stanie się tak w ciągu jednego dnia.
  • Odpowiedz
A potem placz ze na informatyce painta tylko ucza. No k---a a co myslisz ze jakis dobry programista 15k pojdzie pracowac za 3k i to po latach? XD

A potem placz ze na matematyce debil xD a co myslisz ze zdolny matematyk pojdzie pracowac do szkoly za 3k
  • Odpowiedz