Wpis z mikrobloga

Pisowskie trolle mowia ze nauczycielom nie warto dawac podwyzek xD
A potem placz ze na informatyce painta tylko ucza. No k---a a co myslisz ze jakis dobry programista 15k pojdzie pracowac za 3k i to po latach? XD
A potem płacz ze na angielskim w polsce c-----o ucza. A co k---a myślisz że zdolny lingwista pojdzie pracowac w szkole za 3k? XD
A potem placz ze na matematyce debil xD a co myslisz ze zdolny matematyk pojdzie pracowac do szkoly za 3k zamiast do banku za 10?
A potem placz ze mamy c-------h sportowcow xD a co myslicie ze zdolny trener pojdzie pracowac w szkole za 3k zl? XD
A potem placz ze chemii, fizyki c-----o ucza. A co myslicie ze zdolny chemik albo fizyk pojdzie uczyc za 3k zamiast jechac za granice i rozbijać atomy? xD

Beka z was prymitywy. Przez takich zawistnych polaczkow oswiata nigdy sie nie zmieni i zawsze beda uczyc u nas nieudacznicy.
U nas szkolnictwo zawsze bedzie c-----e bo praca to tylko kierat 8-16 wiec kazdy ma miec tak samo bo inaczej to nie praca.
Tak jest ze wszystkim- mlody lekarz? A jakim prawem ma dostac za etat wiecej niz 3k? Niech z--------a na kontrakcie po 400 godzin w miesiacu xD

Po prostu w tym kraju jest tak zawistna mentalnosc ze ten kraj nigdy sie nie zmieni. Kiedys myslalem ze to zawistne sowieckie myslenie, ale nie mlodzi ludzie sa tacy sami. U nas nie ma w ogole pojecia patriotyzmu gospodarczego, kazdy mysli tylko o tym jak samemu nie placic podatkow xD jak mowie ze ja nie uciekam w jakies gowno samozatrudnienia to jestem wariatem, bo jak mozna byc tak glupim zeby w podatkach wspierac swoj kraj xD tak jest ze wszystkim, od sprzataczki po prezesow bankow.

#strajknauczycieli #bekazpodludzi #bekazpisu #neuropa #4konserwy #pis #polityka
  • 168
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@TurboDynamo: Spoko tylko nie bierzesz jednego pod uwagę. O tą podwyżkę nie walczą super informatycy, lingwiści i chemicy którzy marzą o pracy w szkole tylko grażyny i janusze którzy uczą na przykład informatyki mając mniejszą wiedzę, niż dzieciaki z 3 klasy szkoły podstawowej które muszą ich słuchać. I to Ci ludzie chcą podwyżki.
  • Odpowiedz
@TurboDynamo: pamiętam jak w LO mieliśmy super gościa od anglika. Jako jedyny miał magistra anglistyki, gość był nauczycielem z powołania i pamiętam jak był gnębiony przez resztę swołoczy nauczycielskiej, aż w końcu po prostu nie przedłużono z nim umowy. Uczniowie protestowali, ale c---a to dało. W klasie z rozszerzonym angielskim mieliśmy później babkę, która twierdziła, że sufit to po angielsku... sufajt i tępiła uczniów z wiedzą większą od niej.

Pamiętam też
  • Odpowiedz
Polaczki po prostu pewnego dnia sie obudza w czarnej dupie bez lekarzy, nauczycieli, pielegniarek, ratownikow medycznych i przedstawicieli innych zawodow. Bedzie c-----o ale przynajmniej kazdy bedzie szczesliwy ze zlodziej podwyżki nie dostal. Taka wasza mentalnosc.
  • Odpowiedz
@TurboDynamo: zgodziłbym się gdyby teraz był pierwszy strajk nauczycieli. Do Twojego przykładu z informatyką - programista 15k nie pójdzie pracować za 3k. Aha? To mają strajkować aż dostaną 15k na łapę? Nieźle. Już się nie mogę doczekać jak podatki to będzie 90% mojego dochodu. K---a no... ja na podwyżkę (a raczej premię bo mam JDG) to muszę się jakoś wykazać przed klientem. Ze strajkiem nauczycieli jest tak jakbym ja wziął
  • Odpowiedz
Ze strajkiem nauczycieli jest tak jakbym ja wziął zlecenie za 5k i w trakcie pracy tupnął nózią i powiedział "nie pracuję, dawaj więcej kasy". Gdzie logika? Nigdzie? W takiej sytuacji wyszedłbym na debila i elo.

@badi1992: zwiazki zawodowe nie powstaly w spcjalistycznych krajach tylko kapitalistycznych. I na tym polega strajk. Panstwo powinno miec jakis prestiż i dobrze wynagradzac swoich pracownikow. I tak taniej to by wyszlo niz 500 plus. Nauczyciele
  • Odpowiedz