Aktywne Wpisy
klaudxx +4
Jednym z plusow bycia singielka jest to, ze nie trzeba wymyslac ani kupowac prezentow partnerowi na swieta.
Zawsze mnie to meczylo, ze musze myslec co kupic, biegac po tych sklepach bo wypada, bo on pewnie tez cos kupi, a tak wywalone. Nie mam komu kupowac i moge patrzec jak inni marnuja na to swoj czas i zycie.
Tylko czasami brakuje porzadnego dupcenia ale juz sie przyzwyczajam chyba
#rozkminy #zwiazki
Zawsze mnie to meczylo, ze musze myslec co kupic, biegac po tych sklepach bo wypada, bo on pewnie tez cos kupi, a tak wywalone. Nie mam komu kupowac i moge patrzec jak inni marnuja na to swoj czas i zycie.
Tylko czasami brakuje porzadnego dupcenia ale juz sie przyzwyczajam chyba
#rozkminy #zwiazki
Alcadent +377
ja p------e jak sobie przypomnę jak szukałem mieszkania z wtórnego i wszędzie musiałem się umawiać przez pośredników XD. Prawie każdy przed chciał podpisać umowe, ze za jego plecami nie będę się kontaktował z właścicielem i wyglądało to tak, ze przed blokiem na jakiejś ławce albo na murku to podpisywałem. Niektórzy nie raczyli nawet wysłać tego przed, żebym się zapoznał i nie tracić czasu. No dobra, ale skoro podpisuje umowe gdzie przeważnie widnieje
Jak byłem dzieckiem, to wiedziałem że miałbym siostre, ale moja mama nigdy za specjalnie o tym nie lubiła mówić. Do dzisiaj widzę, że sprawia jej to ból jak czasami rozmawiamy o Marcie. Dzisiaj miałaby te 40 lat, pewnie dzieci a kurde nie miała na życie nawet szansy.
Zawsze jak w Polsce jestem, to idę do młodej na grób, zawsze ładnie posprzątam i sobie chwile z nią rozmawiam.
Przecież tutaj właśnie jest problem, bo ludzie w takich sytuacjach próbują chwytać się wszystkiego. No i wpada druga strona oferując „eksperymentalne” leki/kuracje, która mają pomóc. I pomagają, tym wszystkim co biorą za
@Macior_Pacior: państwo nie sponsoruje chorób rzadkich bo im sie nie zgadza w excelu.
Masz szczęście chorować na to na co połowa społeczeństwa? Wyleczą cię. Chorujesz na coś co ma 10 osób w kraju i zapłaciłeś przez całe życie łącznie 300k w składkach? C--j ci w dupe zdychaj albo żebraj. Taka
Firmy farmaceutyczne z RFN całą spuściznę miały z 3 Rzeczy a ludzi do eksperymentów mieli sporo. Specjalistów też :)
@Lujdziarski: to może lepiej nie kieruj rozmów na temat siostry?
i dlatego również czuję się uprawniony do podjęcia dyskusji.
Jakakolwiek śmierć dziecka, czy to jeszcze nienarodzonego (martwe urodzenie), czy zaraz po porodzie, albo takiego już prawie odchowanego to wielka tragedia dla rodziców. Medycyna robi wielkie postępy w ratowaniu życia osób, które jeszcze 100, albo nawet 50 lat temu nie miałyby szansy
@Ravau23: Zobacz sobie lepiej jaki jest roczny budżet NFZ zamiast wypisywać takie bzdury.
@dominowiak: Robimy. Chciaem się do tego odnieść przy wpisie @KapralKing2:
Ludzie umierali też masowo na choroby, które dzisiaj są zapomniane lub nie tak groźne jak kiedyś. To dzięki szczepionkom, które teraz są masowo bojkotowane.
Niestety, zawsze będą jakieś potrzeby, na których zaspokojenie znajdzie się sposób za późno dla niektórych. Nawet sami wpadamy na jakieś rozwiązania po czasie lub dopiero