Wpis z mikrobloga

mirki z #rower #mtb #ebike
jezdzil ktos z was na tych elektrycznych rowerach z #canyon?

dobre sa?
mam chec sprawic sobie fajny rower elektryczny i sie waham. czy lepiej cos takiego (tak wiem ze ma silnik taki jaki ma i nie pojade na tym bez pedalowania i nie pojade mega szybko) czy lepiej kupic jakiegos innego i zaplacic komus za przerobke (pewno z komputerowym ograniczeniem ktore na guziku sie sciaga i mozna popitalac i 40)
jakies rady?
tak zebym mogl sobie po lasach i gorkach pohasac a czasem wsiasc i dojechac do pracy gry jestem mega zmeczony i nie chce misie jechac tych 37 km na moim gravelu

#kiciochpyta #pytanie #pytaniedoeksperta
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wykopowy_brukselek: jeśli chcesz mieć mocny i szybki rower to zapomnij o fabrycznych e-bikach (no chyba że wyczynówki typu Greyp ale to kosztuje 10k euro). Za 15k zł można mieć już podstawowego Falcona, chociaż lepiej byłoby przeznaczyć tak 20k. No chyba żeby elektryfikować jakiegoś fulla to wyjdzie trochę taniej. Tutaj masz podane ile mniej więcej kosztuje elektryfikacja w firmie która się tym zajmuje: http://elektro-bikes.pl/cennik/
  • Odpowiedz
@siejeje: a no - nie trafiłem ;)
@wykopowy_brukselek: a gdzie chcesz jeździć? Ile skoku potrzebujesz?
Mamy teraz 2 testówki w Łodzi i jedną w Trójmieście.
Co mogę napisać? Shimano Steps ma 3 tryby, wspomaga do 25km/h później jest efekt takiej ociężałości roweru, bo każdy swoje waży. Byłem w zimie na singlach i pierwszy raz w-------m się jadąc pod górę bo nie wyhamowałem i wyleciałem z zakrętu :) Inna
  • Odpowiedz
@SkwarSki: @wykopowy_brukselek: setki ludzi w Polsce i tysiące na świecie jeździ na zwykłych przeróbkach i nie skarżą się na wyważenie ramy czy zachowanie roweru, to jest kwestia nauki jazdy. A jak ktoś chce jeździć bardziej wyczynowo to konwertuje dobrego fulla lub robi customa typu Falcon. Widzę że masz targety sprzedaży ale proszę cie nie wciskaj koledze szajsu. Tzn. wiem że jakościowo ten Focus jest na pewno dobry, ale
  • Odpowiedz
@siejeje: No no Velomania.pl to korpo składające się aż z 4 osób. Target to właśnie to co mam na końcu głowy ZAWSZE! ( ͠° ͟ل͜ ͡°)
BTW na jakich rowerach eMTB śmigałeś?
  • Odpowiedz