Aktywne Wpisy

WielkiNos +170
Biedni samochodziarze, nie mogą się kawałek przejść muszą podjechać wszędzie pod same drzwi. Tragedia i piekło człowieka normalnie.
#samochodoza #parkology #strazmiejska #warszawa #takaprawda
#samochodoza #parkology #strazmiejska #warszawa #takaprawda
źródło: temp_file1428663170231166732
Pobierz
Nighthuntero +307

Gdy w modlitwie pochylaliśmy głowy nad obiadem, mój przyjaciel powiedział: „Ojcze, dziękuję Ci, że pozwalasz nam oddychać Twoim powietrzem i spożywać Twoje jedzenie”. Przeżywał właśnie trudny okres związany z utratą pracy. Jego szczera ufność w to, że Bóg panuje nad wszystkim, głęboko mnie poruszyła. Zacząłem myśleć: Czy naprawdę rozumiem, że nawet najbardziej podstawowe, codzienne rzeczy w moim życiu zależą od Boga, a On po prostu pozwala mi z nich korzystać?
Kiedy król Dawid otrzymał ofiary od Izraelitów na cel budowania świątyni w Jerozolimie, modlił się: „Lecz czymże ja jestem i czymże jest mój lud, że możemy ochotnie składać Tobie dary? Wszak od Ciebie pochodzi to wszystko i daliśmy tylko to, co z Twojej ręki mamy”. Następnie dodał: „Twoim jest to wszystko” (1 Kronik 29:14, 16).
Pismo mówi nam, że nawet „siła do zdobywania bogactwa” i zarabiania na życie pochodzi od Niego (V Mojżeszowa 8:18). Zrozumienie, że wszystko, co mamy, jest pożyczone od Boga, odwodzi nas od przywiązywania się do rzeczy materialnych tego świata, a zachęca do życia z otwartymi dłońmi i sercem, ze względu na doświadczaną na co dzień Bożą życzliwość.
Bóg jest hojnym dawcą—miłującym do tego stopnia, że oddał nawet „za nas wszystkich” swojego Syna (Rzymian 8:32). Ze względu na Jego wielki dar winniśmy Mu składać gorące dziękczynienie.
Cokolwiek jest nasze, jest Boże.
#biblia #codziennychleb #chrzescijanstwo