Wpis z mikrobloga

@KarmelowyJeremiasz jak będziesz jechał 140 to zdążą wyprzedzić zanim do nich dojedziesz, jak z----------z to się nie spodziewają że tak szybko ich dogonisz. Serio trzeba ci tłumaczyć takie rzeczy? Zresztą mam to w dupie czy hamujesz czy nie. Jak nie pasuje to lataj helikopterem
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 97
@dojcz_szpreche_nicht: jak ktos jedzie szybciej ode mnie, to mu zjeżdżam, albo sam przyśpieszam, zeby nie blokować
Sam wymagam tego samego. Jak się ma do kolejnego tira 20sekund, wystarczy zjechać na 10 sekund na prawy, zeby upłynnic ruch. Lewy służy do wyprzedzania, manewr wyprzedzania konczymy zjazdem na prawy pas.
Prosta zasada ułatwiająca wszystkim życie
  • Odpowiedz
@dojcz_szpreche_nicht: ostatnio wracałem a1 do Gdańska i pruje lewym 135 wyprzedzając z prawej 4 tiry odsunięte od siebie o ~200m i siedział mi typ na zderzaku jak na zdjęciu i miga światłami, i kierunkowskaz wrzuca lewy żebym go puścił.

No już pędzę, będę sobie zwalniał, redukował prędkość bo jakiś napaleniec się śpieszy, dlatego ja mam sobie robić na złość? No taki hui.

Jak ty kolego jedziesz jakieś 25m/s szybciej od
  • Odpowiedz
@audiokoks: Autostrada to nie jest twoja wiejska droga do babci zeby trzeba bylo uwazac na kozy i swiniaki, limity na autostradach w cywilizowanych krajach nie istnieja, po to są te trzy pasy, żeby każdy siedział w swoim przedziale - prawy 50-100, centralny 100-150, i lewy 150-200+. Moze jak kiedys kupisz sobie normalne auto a nie toyota yaris pozyczona od mamy to zrozumiesz :)
  • Odpowiedz
@koxiak w pełni się zgadzam Z Tobą, często mam włączony tempomat na 150 km/h, idioci wyjeżdżają na lewy pas już jakieś 300 metrów od tira żeby go wyprzedzic zamiast jechać do końca (25-50m).

Jak ja tego nienawidzę, myślisz że wysłanie nagrania do KMP/KSP pomoże?
  • Odpowiedz
limity na autostradach w cywilizowanych krajach nie istnieja

@RubinWwa: CO XDDD Mamy jedne z większych limitów na autostradach na całym świecie, limitów nie ma tylko na połowie niemieckich autostrad, a ponad 60% niemców chce, aby na tych autostradach jednak były limity.

Co Ty p--------z chłopie. XD A ilość trzypasmowych autostrad w Polsce jest faktycznie porażająca.
  • Odpowiedz