Wpis z mikrobloga

Straszne raczycho cenówkowe toczy ten kraj. Na fotce nie ma ani jednej cenówki, która pokazywałaby dużą czcionką jaka jest cena produktu przy zakupie jednej sztuki.
Przecież to powinni karać jako wprowadzanie w błąd, a jak widać sytuacja ma się dobrze, a biznes kwitnie...

Zanim znajdzie się ktoś, kto powie mi, że przecież jest cena podana małą czcionką w rogu cenówki, to od razu odpowiadam - powinno być na odwrót.

#zabka #biedronka #lidl
gedzior84 - Straszne raczycho cenówkowe toczy ten kraj. Na fotce nie ma ani jednej ce...

źródło: IMG_20251028_112225

Pobierz
  • 182
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@gedzior84 a potem skanujesz produkty i okazuje się że powinno być ponad 300 zł taniej, na szczędźcie jesteś posłem, więc wlos Ci z głowy nie spadnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 779
@Asose: To podpowiem Ci jak wygląda cywilizowana promocja tego typu w cywilizowanym sklepie w cywilizowanym kraju. Masz podaną cenę za 2 sztuki przy zakupie dwóch sztuk, aape dalej jako cena normalna i podana największą czcionką jest cena regularna za przedmiot przy zakupie jednej sztuki.
  • Odpowiedz
@gedzior84: gdy byłem we wrześniu w Hiszpanii to zauważyłem, że cenówki są klarowne xD np był 6 pak i obok siebie cena za 1 sztukę, oraz za 6, żadnych problemów nie miałem by odczytać, w Polsce trzeba się przyglądać.
  • Odpowiedz
  • 103
@tdv26: no wlasnie porada tego typu nie jest rozwiazaniem calego problemu, bo zaraz Dino tez moze zmienic swoja polityke. Poki system zezwala na takie patologie, dopóty ludzie beda oszukiwani. Mozna oczywiscie twierdzic, ze to nie oszustwo, ale moim zdaniem jest to manipulacja.
  • Odpowiedz