Wpis z mikrobloga

#pytanie #dg #dzialalnoscgospodarcza
Jak to bylo z ta dzialalnoscia, trzeba bylo rok przepracowac na skali by zmienic na liniowy? I co to bylo z tym styczniem ze ludzie mieli tydzien czasu na zorganizowanie tego? A moze ktos z #czechy sie wypowie czy jesl lepiej, latwiej, taniej i jesli tak to jakie sa wymagania by to zrobic?
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@bogobojny_trans: mnie to niespecjalnie interesowało bo nie zmieniałem formy opodatkowania (a możesz to zrobić tylko na początku roku jak już prowadzisz działalność). Wiem tyle że w tym roku zmieniały się nieco terminy składania tych papierów do zmiany i pewnie coś było niejasne lub skopane.
  • Odpowiedz
  • 0
@rawilson hmm nie pamiętam, przepraszam :/ jedyne co pamietam to to ze ludzie mieli czas do ok 7 lub 14.01 i z tego powodu byly problemy.
@Glibnes to w sumie moglo byc to, ale glowy nie dam. Jesli ktos pracowal w poprzednim i...no tak ale to dlaczego od razu by nie wzial liniowego zakladajac firme?
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@bogobojny_trans: może zakładał że liniowy się jeszcze nie opłaca, a gdzieś pod koniec roku dostał lepsze oferty i już nagle zaczyna się opłacać nie płacić drugiego progu? W takim it myślę że może być to popularnym powodem przejścia na liniowy. No i skoro są różne opcje do wyboru to jakaś możliwość zmiany musi być, zamknięcie i złożenie firmy od nowa było by bardziej upierdliwe.
  • Odpowiedz