Aktywne Wpisy

masiej +1
Optymalna moc samochodu na co dzień to:
- do 100KM 5.2% (73)
- 101-150KM 33.5% (470)
- 151-200KM 35.8% (503)
- 201-250KM 11.3% (158)
- 251-300KM 5.4% (76)
- +300KM 8.8% (124)

yourgrandma +57
#wykopoweprzeboje
Zdecydowaliście, że następną kategorią będą utwory ryjące banię.
Tradycyjnie podawajcie swoje propozycje, które chcecie widzieć w konkursie.
UWAGA! ZMIANA SYSTEMU ZGŁASZANIA UTWORÓW DO KONKURSU
Od
Zdecydowaliście, że następną kategorią będą utwory ryjące banię.
Tradycyjnie podawajcie swoje propozycje, które chcecie widzieć w konkursie.
UWAGA! ZMIANA SYSTEMU ZGŁASZANIA UTWORÓW DO KONKURSU
Od
źródło: ryjacabanie
Pobierz

Problem polega na tym, że jako junior mogę nie wiedzieć jak dużo nie wiem. Jak wtedy możliwie obiektywnie ocenić swoje umiejętności dla rekruterów?
#programista15k #programowanie #webdev #pracait #it #pracbaza
@Niestabilny: Zgadzam się z tym co piszesz i sam się o to obawiam. Problem jest taki, że zwyczajnie nie mam na to czasu. Dostaję jakąś nową technologię do opanowania, frameworka, dostaję od mentora ćwiczenia do wykonania, robię to zazwyczaj... tak jak na
@Jurix: to lepiej go znajdź bo w dłuższej perspektywie, albo się wypalisz robieniem wciąż tego samego, albo rynek cię zje, bo staniesz w miejscu.
Zaraz po maturze będę mieć luz, wtedy nadrobię podczas aplikowania do firm.
W kwestii wypalenia... Jestem tym "pasjonatem", który od gówniaka siedzi we wszystkim związanym z IT i w obecnej pracbazie dostaję mega zróżnicowane zadania, tak więc nie nudzę się i wypalenia - póki co - nie boję się.
@Jurix: jeśli mid daje sobie max, to jaką ocenę ma sobie dać senior? A co dopiero autor danej technologii?
@Overthinker: Rozważając wszystkie opcje, "ogarnięty junior" powie rekruterowi najwięcej. Nie powinni mnie oczekiwać umiejętności seniora bo wpisałem sobie 3/3 pkt za coś, kiedy aplikuję na juniora.
@Jurix: Nie powinien oceniać. Oceny umiejętności są zupełnie nieprzydatne, bo nic nie mówią (zazwyczaj każdy wpisze "dobry" lub "bardzo dobry"). Najlepiej zrób jakiś prosty, ale efektowny projekt, który wrzucisz na GitHuba.
Dodatkowo problem z ocenami: https://pl.wikipedia.org/wiki/Efekt_Dunninga-Krugera