Wpis z mikrobloga

Dzieeeń dobry Mirko! Ja ostatnio mam fazę na te szprotki i gdyby były dostępne w wersji z innym olejem to jadłabym je na okrągło :D

Twarogowa pasta z wędzonymi szprotkami

Puszka szprotek wędzonych w oleju (170g)
150g twarogu tłustego
1/2 średniej cebuli (50g)
1 łyżka posiekanego szczypiorku
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
Sól i pieprz

Jeśli nie lubicie smaku i konsystencji surowej cebuli możecie posiekaną posolić i odstawić na kilka h aż zmięknie lub przelać wrzątkiem. Ja uważam to za zbędne :)

Makro: 975kcal 43B 85T 8W

Nie ukrywam, że ostatnio coraz bardziej nie po drodze mi z wykopem i powoli moja aktywność tutaj jest dużo mniejsza. Dokąd to zmierza wszyscy wiemy ( ͡º ͜ʖ͡º) Jeszcze jakiś czas (prawdopodobnie ~2 miesiące) do uruchomienia strony będę coś tam wrzucać ale jeśli chcecie być na bieżąco to
zapraszam na instagrama ziemniakizostaw

Miłego dnia ()

#keto #gotujzwykopem #ziemniakizostaw
c.....i - Dzieeeń dobry Mirko! Ja ostatnio mam fazę na te szprotki i gdyby były dostę...

źródło: comment_2ITMPEpLOeW6AtAtHhHtpdqAMwtQ1xIP.jpg

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@chixi: u mnie w sklepie na wsi są dostępne szprotki wędzone z kartonu, tak jak makrela. Można sobie dowolnym olejem/oliwą zalać :) Są z głowami, ale można usunąć, chodź dla mnie to najlepsza cześć bo fajnie chrupie :P
  • Odpowiedz
@chixi: widocznie ludzie się nie poznali na tym rarytasie.

ze stroną bardzo dobry pomysł, raz że wszystko będzie w jednym miejscu, a dwa że dla Ciebie plus bo będzie można coś z tego mieć. Jak reklamy nie będą za bardzo przeszkadzać w czytaniu to obiecuje na twojej stronie wyłączyć AdBlocka :)
  • Odpowiedz
zrobiłam co w mojej mocy

@chixi: akurat Twoje zdjęcia są zazwyczaj bardzo dobre. :)

@wwwooo: tu, gdzie mieszkam (Londyn) bardzo często można je kupić w pubie jako przekąskę. Podobnie
  • Odpowiedz