Wpis z mikrobloga

Mirki, taka oto sytuacja za 170 tys. - https://imgur.com/a/wXPa0Y9
3. piętro, 44m2, lokalizacja w bloku przy Gołębiej (Widzew Dołek). Nie ma zdjęć łazienki, ale standardowa bez fajerwerków.
Martwi mnie 3. piętro w bloku bez windy oraz rozkład mieszkania - chciałbym dwupokojowe, ale nie z przechodnim pokojem. Wzięlibyście?
#mieszkanie #lodz #pytanie
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Piz-dur: Wygląda dość normalnie, trzecie piętro nawet bez windy jest do przeżycia. Tyle kosztują mieszkania w Łodzi? Pamiętam, że jeszcze niedawno cena była w okolicach 3000-3500 za metr. Wejście w dorosłe życie będzie jeszcze cięższe niż sądziłem.
  • Odpowiedz
@Ignacy_Patzer: Ja mieszkam teraz na czwartym, mimo iż mam windę, to codziennie wchodzę po schodach. Ale zdarza się, że muszę latać w tę i z powrotem bo coś przenoszę, albo zapomnę, to wtedy na szybko winda idzie. A nie wyobrażam sobie takiej sytuacji i dymania co chwila na trzecie. No i do tego przeprowadzka - ostatnio uskutecznialem coś na kształt przeprowadzki i bez windy to ja bym co najwyżej na
  • Odpowiedz
@Piz-dur: Imo takie sobie. Ta ulica jest dosyć słaba aby dojechać tam autem (Tymienieckiego tam to praktycznie jeden pas i ciągłe przeciskanie się).

Dodatkowo patrząc na foty to pewnie i tak generalny remont byś robił więc cena raczej będzie standardowa jak na łódzkie warunki ;d
  • Odpowiedz
@Piz-dur: Ucięło. Dodatkowo bierz pod uwagę, że ten staw ma być imprezowy. Wszystkie działki wylatują i pytanie jak to będzie wyglądać w przyszłości. Ale nawet ja zakładam, że jak zrobią to ładnie to będę tam przychodzić na piwka i grill więc pewnie w weekendy będzie głośno XD
  • Odpowiedz
@epll: Póki co jest cisza i spokój, wręcz chciałbym, żeby coś się zaczęło tutaj kręcić.
Plażę będą robić na miejscu działek?
Podłogę bym zostawił, dobudował ściankę, żeby oddzielić ten większy pokój (co też mi się średnio podoba), ściany są w dobrym stanie, w kuchni meble wymienił. Całe umeblowanie włącnie z AGD zostaje na miejscu.
  • Odpowiedz
@czlapka: Ale mnie nie interesują inne miasta, mi chodzi o cenę względem cen łódzkich.
@haka65: No raczej sobie poradzę z tym piętrem. Ale mnie jeszcze trochę rozkład mierzi. Chciałbym nieprzechodnie pokoje, a to zrobię tylko robiąc ściankę i zmniejszając mocno ten większy pokój.
  • Odpowiedz