Aktywne Wpisy
nowszyja +1223
Facet przez dwie godziny był masakrowany przez 3 kundle, jego kończyny były w takim stanie, że lekarze próbując go ratować musieli je odciąć, niestety mężczyzna zmarł. Jesteście w stanie sobie wyobrazić skalę jego cierpienia? Dlaczego to się wydarzyło? Bo państwo skapitulowało przed psiarzami. W normalnym kraju kundle po pierwszym pogryzieniu byłyby odebrane, a psiarz dostał taką karę, żeby nauczył się rozumu. Tutaj była klasyka: kobieta pogryziona wcześniej przez te psy musiała bujać

mirko_anonim +100
✨️ Dlaczego nie lubię firmowych integracji? Ⓘ
Dlaczego ludzi tak szokuje, że ktoś przychodzi do pracy, robi swoje i się zwija ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Dzisiaj dowiedziałem się, że w mojej firmie na koniec roku jest wielka duper gala podsumowująca rok z nagrodami i wgl i wiem, że mnie nie będzie na niej bo mam gdzieś firmowe integracje, zwłaszcza, że pracuję zdalnie i mam po prostu daleko
Ale wszyscy oczekują że będę
Dlaczego ludzi tak szokuje, że ktoś przychodzi do pracy, robi swoje i się zwija ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Dzisiaj dowiedziałem się, że w mojej firmie na koniec roku jest wielka duper gala podsumowująca rok z nagrodami i wgl i wiem, że mnie nie będzie na niej bo mam gdzieś firmowe integracje, zwłaszcza, że pracuję zdalnie i mam po prostu daleko
Ale wszyscy oczekują że będę
jaki smak
- kurczak 51.3% (429)
- 4 sery 48.7% (408)

Chciałbym dowiedzieć się wszystko o smarowaniu.. Niestety, ale jak widać na zdjęciu pojawia się biały nalot na łusce oraz w okolicach łuski. Czytałem, że jest to wytarcie całkowite smaru.. Nie wiem co robić, tyle smarów i smarowideł, parafiny..
Aktualnie jedyne co posiadam to smar na zimno firmy toko ex press 2.0
Czy ktoś chce podlinkować, bądz pomóc w wytłumaczeniu tego wszystkiego..
#biegowki #nartybiegowe #naprawa #pomoc #smar #pytanie #sport #narciarstwo
źródło: comment_6l6CuaYaB4WkeXYSWeb9Mba5T9m6G43g.jpg
PobierzJedyny smar jaki potrzebujesz to na mokry śnieg ( >+5st) który nakładasz na strefę odbicia ( łuskę) gdy jest ciepło i śnieg się klei. np. SWIX for waxless skis.
Oczywiście można smarować takie narty ale to raczej sztuka dla
Zobacz sobie jeszcze tu na forum.
http://biegowki.pl/forum/viewforum.php?f=15
W sumie z ciekawości możesz się pochwalić. Widzę że coś szerszego albo taka perspektywa. Jakieś śladówki bez taliowania ale dość szerokie więc pobiegasz sobie i poza trasą.
Ślizg bardzo mocno zależy od warunków (śniegu). Raz jest lepiej a raz gorzej. Narty są oznaczone jako waxless, więc tak jak pisałem : Jeśli chcesz poczytaj forum i smaruj ale nie jest to wymagane.
Myślę, że wina to poniekąd takiego modelu biegówek, mam racje? Jeśli tak jest to jakiś lepszy smar na zimno, bądź gorąco da mi więcej tego poślizgu? Zniechęcam się..
Hmm ten smar to jakaś lipa jest. od 0 do -30 - to nie ma prawa działać. Smary na ślizgi są w przedziałach 10 *C i to takie amatorskie. Śnieg 0 do -5 to jest zupełnie inne podłoże niż -15. Do tego oprócz temperatury trzeba rozróżniać minimum stary śnieg - nowy śnieg
Niby piszą, że bardzo uniwersalny i nawet dobry, nawet sklep mi zaproponował. Tak czy siak myślę, żeby przerzucić się na zimne bądź gorące smarowanie.
Biegam trasą ratrakowaną, warunki jak dzisiaj wyśmienite, -5 i bez słońca. Spróbować coś kupić w kosce, a nie ten toko w
- anti-ice - smarujesz tym łuskę gdy zacznie się kleić śnieg
- do ślizgów od +5 do -5
- jw -5 do - 15 (20)
ściereczkę z mikrofibry - do wytarcia nart
Ale poza smarami przyszła mi jeszcze jedna myśl. Może masz źle dobrane narty. Ubierz się tak jak na narty, plecaczek, kurtka itp. Załóż narty i stań na nich na podłodze. Pod łuskę wsadź kartkę i przesuwaj ją pod nartą. Powinna się przesuwać pod całą łuską. Jeśli nie to masz źle dobrane narty. Zostaje schudnąć lub zmienić narty.
Skoro jest 70-80kg, a waże 75kg to dlaczego miałby być złe? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jakim stylem jeździsz?
W drugą stronę jeśli przeniesiesz cały ciężar na jedną nogę a możesz wyciągnąć kartkę to łuska nie będzie trzymała na podbiegach.
Odpowiednim w danym momencie, czyli 99 % klasyk.
Zresztą istnieją smary na zimno nie w płynie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)