Aktywne Wpisy
black_coffe +3
Yuri_Yslin +16
Czasami słyszę, że mieszkania podrożały, ale średnia pensja wzrosła.
No to sprawdzam:
Średnia pensja brutto #warszawa - 2017 rok: ok. 5500 zł
Średnia pensja 2023: ok. 8800 zł.
Dotyczy wyłącznie sektora przedsiębiorstw (co jest nieco przekłamane, bo pomija rosnący udział B2B, na którym są niemal wszyscy najlepiej zarabiający, ale coś musimy przyjąć).
Wzrost: +60%.
Cena mieszkania na Targówku w 2017: ok. 6500zł za metr, 3 pokoje (np. https://warszawa.nieruchomosci-online.pl/mieszkanie,na-sprzedaz/17429030.html )
Cena mieszkania na
No to sprawdzam:
Średnia pensja brutto #warszawa - 2017 rok: ok. 5500 zł
Średnia pensja 2023: ok. 8800 zł.
Dotyczy wyłącznie sektora przedsiębiorstw (co jest nieco przekłamane, bo pomija rosnący udział B2B, na którym są niemal wszyscy najlepiej zarabiający, ale coś musimy przyjąć).
Wzrost: +60%.
Cena mieszkania na Targówku w 2017: ok. 6500zł za metr, 3 pokoje (np. https://warszawa.nieruchomosci-online.pl/mieszkanie,na-sprzedaz/17429030.html )
Cena mieszkania na
Jak go pytam co robi i dlaczego, to powiedział że mu się za domem zatęskniło (jest Szkotem) i ta muzyka go wprawiła w taki nastrój, bo inaczej już by kupował bilety do domu i by jechał do Drymen.
Siadam obok, a on ze łzami w oczach patrzy na scenę pożegnania ojca Williama i żre kolejną babkę (jedną z ostatnich, a to dopiero początek filmu) Normalnie nie wiem co robić :D Czy kazać mu się ogarnąć, czy go przytulić, czy oglądać z nim, czy zrobić lodzika, więcej babek i przynieść kolejną butelkę wina.
Pare minut oglądamy w ciszy, czekam aż powie co się dzieje, a on pauzuje film odwraca się do mnie i mówi, że on chce swoje dudy. I pojedzie do ojca po te dudy do Szkocji.
I w sumie nie byłoby w tym nic nie halo, gdyby nie fakt że jesteśmy w Portugalii, jest godzina dwudziesta, a on chce teraz zabukować bilety, bo mu się za kiltem i dudami zatęskniło, a jest przy tym tak poważny, że aż głupio mi go od tego pomysłu odciągąć. Męski okres czy jaki wuj?
Myślicie by z nim jechać?
#zwiazki #niebieskiepaski #rozowepaski #szkocja #trudnepytania #europa #kiciochpyta
Komentarz usunięty przez autora
Trochę tak wygląda xD
@Magdalie:
Trochę tak wygląda xD
@Magdalie:
@gwiezdna: Nie, żeby Polacy mieli podobnie. I ogółem jakieś 90% światowej populacji ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Okex: Biorąc pod uwagę, że jemu polska wódka posmakowała, to raczej butelką wina się nie nawalił @borjaki: @DzonySiara: I jestem z niego cholernie dumna. Bo nie dość, że na codzień ratuje innym życie to jeszcze jest tak patriotyczny i emocjonalny.
@Adatoniewypada: O nic, mam tylko nadzieję że to tęsknota za Szkocją, a nie nic
@Magdalie: robisz lodzika szkotowi a w Polsce milion niebieskich nie ma szans na różowego. Nie wstyd ci? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A sama jesteś tak patriotyczna jak on?