Czy jest tu jakaś dobra dusza z #lidzbarkwarminski i pomoże mi w ustaleniu adresu i domu w którym mieszkałam jako małe dziecko? :) Stamtąd pochodzi moja Mama, nie mamy już tam żadnej Rodziny a jedynie grób mojej prababci i dziadka. Ulica kiedyś nazywała się Armii Czerwonej 44? Taki duży żółty dom, blisko zamku, moj dziadek był lekarzem, zmarł w latach 80 jak byłam mała.
@balatka: właśnie wróciłem z miasta ale jutro mogę się przejść jeszcze raz. Daj na pw imię i nazwisko dziadka, może znam kogoś kto go znał. Moja rodzina uciekła tu spod Tilsit-Ragnit pod koniec wojny i od tamtego czasu mieszka tu. Jak złapiemy kontakt na mesengera to mogę ci na żywo podesłać fotki Wyszyńskiego jak będę szedł tamtędy
@balatka: nie pomogę. Ale w Lidzbarku jest zajebisty osrodek zacisze lesne w samym srodku lasu gdzie wlasciciele pozwalali na takie imprezy zejajebje. Wspominam miło ( ͡°͜ʖ͡°)
@mpisz @galonim @gr0nczek_ @hepihipi @Luqiize @galonim mam szczegóły, pytałam Mamy, więc Armii Czerwonej 24, koło pogotowia jest rondo, szkoła ekonomiczna, dom piętrowy, z gankiem a nad nim długi balkon, stacja benzynowa, spichlerz, i nasz dom
@hepihipi kurde ale byłoby fajnie bo pamiętam że mieszkała taka rodzina która miała kilkoro dzieci, my mieliśmy malucha a dziadek hodował gołębie, mówi Ci to coś? Babcia była krawcowa, mieliśmy psa pekińczyka który nazywał się psotka :)
@balatka: hmm, teraz to mi zrobiłaś. Pogotowie stare wiem gdzie było, szkoła też.. ale stacja to jest kawałek dalej. Przejedź się na gMapsach DK52 / Orła Białego, to tamta okolica?
Spróbuj się wirtualnie przejść tutaj:
https://goo.gl/maps/tRN2VTnW3BL2
Kojarzysz może więcej szczegółów?
Ciekawe, czy gdzieś jest jakaś stara mapa z numerami domów...
Pisz pw
@galonim
@gr0nczek_
@hepihipi
@Luqiize
@galonim mam szczegóły, pytałam Mamy, więc Armii Czerwonej 24, koło pogotowia jest rondo, szkoła ekonomiczna, dom piętrowy, z gankiem a nad nim długi balkon, stacja benzynowa, spichlerz, i nasz dom
Przejedź się na gMapsach DK52 / Orła Białego, to tamta okolica?