Wpis z mikrobloga

Z różowym pojechaliśmy się przejechać wczoraj do apteki.
A że parking był duży to zrobiłem jednego bączka.
R: Doceń że nie krzyczę
Ja: Różowe to z reguły piszczą
R: Ale żony krzyczą

10 lat po ślubie.
Prawda to ?

#pytanie do #niebieskiepaski z #samochody ewentualnie do #rozowepaski które są żonami?
  • 53
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Sl_w_k_1: olol. Moja przy ślizganiu się przednią osią (bo tylko tak umiem, ehh. Fwd, diesel i stare auto robią swoje) mówi tylko że nienienie, bo się boję.
8 mcy po ślubie.
  • Odpowiedz
Fwd, diesel i stare auto

@buczubuczu: ależ jak najbardziej da sie takiego ręcznym w zakręcie poprawić! I wcale nie trzeba dużej prędkości, wystarczy z wyczuciem bujnąć prawo - lewo. A jak dobrze fantazja poniesie to pójdzie bokiem nawet do pełnej kontry :)

• Odpowiedz
  • 0
@totalski: to coś więcej info dam, bo nie jestem dalej pewien, czy tym autem się da.
Octavia 1, 1.9 TDI, 90km, 1380 kg masy własnej + paliwo + 100kg kierowcy (xD). Ręcznego nie maltretuje, boję się, że urwe. A do tego chwyta chyba tak sobie, chociaż do parkowania starczy.
Inb4 c-----e auto, weź dołóż 500k i kup coś dobrego.
  • Odpowiedz
@buczubuczu: audi A4 1,6d gabarytowo chyba podobne a dawałem rade prawie bez problemu. Prawie, bo trochę za dobre opony miał, pomimo że nalewki. Raz go niemal zagotowałem :) Wiem ze trudno znaleźć, ale poszukaj placu gdzie można poćwiczyć jak spowodować poślizg i jak się potem z niego wyratować. Potem taka umiejętność przydaje się na drodze jak cholera. Bo nie ma "o---------------------------e", tylko "o, poślizg - znam to. trochę manipulacji kierownicą,
  • Odpowiedz
  • 0
@Honegumi: Nic trudnego :D Bierz auto na pusciutka przestrzen jedz najpierw z 15km/h skrec w lewo i reczny do gory a potem samo leci :D
Nie dosc ze sie niezle bedziesz bawic to pomaga podczas jazdy w razie W.
Popros niebieskiego napewno podszkoli na pustym parkingu :D
  • Odpowiedz
Propo ślizgania się polecam (mimo że to niestety nie do końca zgodne z prawem) jak będzie bardziej ślisko pojeździć sobie po pustym parkingu i pokręcić takie bączki żeby przetrenować. Miałem auta które wpadają w poślizg nadsterowny i podsterowny i to zupełnie inna bajka a moja głupia zabawa wieczorami uratowała mi już kilka razy tyłek.
  • Odpowiedz