Jutro będzie pieczone ( ͡°( ͡°͜ʖ( ͡°͜ʖ͡°)ʖ͡°) ͡°) Trzy klasyczne z mąki pszennej i zakwasu żytniego z nasieniem (słonecznik, dynia, len) i jeden dodatkowo z czarnuszką. A ze za dużo zakwasu mi się zrobiło, to jeszcze jeden dwukilogramowy bydlak będzie pieczony w garnku żeliwnym. @KeepCalm tak to wygląda przed wyrastaniem. Po wyrośnięciu ciasto wystaje z 5cm ponad brzegi garnka. #gotujzwykopem #gzw #bojowkapiekarska #chlebdyniela
@epic_25: piekę, kiedy mam czas i tańszy prąd, czyli w weekend. Tak z pół bochenka w--------m na ciepło (jedzeniem tego nazwać nie można (✌゚∀゚)☞ ) a resztę po wystygnięciu kroję i zamrażam. Normalnie piekę dwa na raz, ale w końcu dokupiłem czwarty garnek rzymski i mogę robić więcej ( ͡°͜ʖ͡°)
Trzy klasyczne z mąki pszennej i zakwasu żytniego z nasieniem (słonecznik, dynia, len) i jeden dodatkowo z czarnuszką. A ze za dużo zakwasu mi się zrobiło, to jeszcze jeden dwukilogramowy bydlak będzie pieczony w garnku żeliwnym.
@KeepCalm tak to wygląda przed wyrastaniem. Po wyrośnięciu ciasto wystaje z 5cm ponad brzegi garnka.
#gotujzwykopem #gzw #bojowkapiekarska #chlebdyniela
Walone było do głównego zbiornika? ( ͡º ͜ʖ͡º)