Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 23
Jutro będzie pieczone ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Trzy klasyczne z mąki pszennej i zakwasu żytniego z nasieniem (słonecznik, dynia, len) i jeden dodatkowo z czarnuszką. A ze za dużo zakwasu mi się zrobiło, to jeszcze jeden dwukilogramowy bydlak będzie pieczony w garnku żeliwnym.
@KeepCalm tak to wygląda przed wyrastaniem. Po wyrośnięciu ciasto wystaje z 5cm ponad brzegi garnka.
#gotujzwykopem #gzw #bojowkapiekarska #chlebdyniela
dyniel - Jutro będzie pieczone ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Trzy klasyczne z mąki ...

źródło: comment_cPP7qiKBAtQJPIe0BClHlsdRC7ju0eXD.jpg

Pobierz
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@epic_25: piekę, kiedy mam czas i tańszy prąd, czyli w weekend. Tak z pół bochenka w--------m na ciepło (jedzeniem tego nazwać nie można ( ) ) a resztę po wystygnięciu kroję i zamrażam. Normalnie piekę dwa na raz, ale w końcu dokupiłem czwarty garnek rzymski i mogę robić więcej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Mihuh: piekę w zamkniętych, dodatkowa woda nie jest potrzebna. Garnki przed użyciem trzeba namoczyć, w czasie pieczenia oddają wilgoć
  • Odpowiedz