Jutro będzie pieczone ( ͡°( ͡°͜ʖ( ͡°͜ʖ͡°)ʖ͡°) ͡°) Trzy klasyczne z mąki pszennej i zakwasu żytniego z nasieniem (słonecznik, dynia, len) i jeden dodatkowo z czarnuszką. A ze za dużo zakwasu mi się zrobiło, to jeszcze jeden dwukilogramowy bydlak będzie pieczony w garnku żeliwnym. @KeepCalm tak to wygląda przed wyrastaniem. Po wyrośnięciu ciasto wystaje z 5cm ponad brzegi garnka. #gotujzwykopem #gzw #bojowkapiekarska #chlebdyniela
@epic_25: piekę, kiedy mam czas i tańszy prąd, czyli w weekend. Tak z pół bochenka w--------m na ciepło (jedzeniem tego nazwać nie można (✌゚∀゚)☞ ) a resztę po wystygnięciu kroję i zamrażam. Normalnie piekę dwa na raz, ale w końcu dokupiłem czwarty garnek rzymski i mogę robić więcej ( ͡°͜ʖ͡°)
Czy ktoś mi może wytłumaczyć jak po tylu miesiącach totalnej suszy nie byliśmy gotowi na kilka dni deszczu? Przecież wszystkie rzeki w Polsce miały najmniejszy poziom od lat. Straszyli, ryby zdychały a teraz nagle powodzie? #powodz #susza #wisla #odra
Zapraszam do pisania swoich propozycji "na chlopski rozum" na temat zwalczenia powodzi na śląsku. Zaczne od mojej, skoro na Wiśle jest rekordowy niski poziom wody to może przekierujemy rzekę tak aby plynela do Wisły? #powodz
Trzy klasyczne z mąki pszennej i zakwasu żytniego z nasieniem (słonecznik, dynia, len) i jeden dodatkowo z czarnuszką. A ze za dużo zakwasu mi się zrobiło, to jeszcze jeden dwukilogramowy bydlak będzie pieczony w garnku żeliwnym.
@KeepCalm tak to wygląda przed wyrastaniem. Po wyrośnięciu ciasto wystaje z 5cm ponad brzegi garnka.
#gotujzwykopem #gzw #bojowkapiekarska #chlebdyniela
źródło: comment_cPP7qiKBAtQJPIe0BClHlsdRC7ju0eXD.jpg
PobierzWalone było do głównego zbiornika? ( ͡º ͜ʖ͡º)