Wpis z mikrobloga

• 6390
Pracuję w salonie sprzedaży sieci komórkowej. Przed chwilą był starszy pan, który chciał najtańszy abonament z internetem domowym. On nie korzysta w ogóle, ale podobno jego wnuczek nie chce do niego przychodzić bo "dziadek nie ma internetu, więc po co skoro nie da się pograć". I ten smutek w oczach pana dziadka, gdy o tym mówił... ()

#pracbaza #feels
  • 212
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@katf: ( ͡° ʖ̯ ͡°) jak bylem gowniakiem 20+ moja babcia zachorowala na raka, wyladowala w szpitalu, ja nie lubialem szpitali i nie chcialem przyjsc, przez telefon rozmawialem z nia i smialismy sie, ze jak chce mnie zobaczyc to musi wrocic zdrowa... nie zdazylem jej powiedziec dziekuje i ze ja kocham () w zyciu tego bledu nie ponowie.
  • Odpowiedz
@katf: Rodzice tego dziecka to jakaś patologia kompletnie nie potrafiąca wychować potomka na ludzi. Dzieciakowi w dorosłym życiu będzie za to wstyd, gdy dorośnie i zmądrzeje, a to wszystko przez "dorosłych" rodziców.
  • Odpowiedz
@katf: Nieźle cię gość wziął na biednego, bezbronnego, sponiewieranego przez los staruszka.

Starsze osoby często w ten sposób kłamią, żeby zaskarbić sobie sympatię właśnie np. osób w obsłudze klienta.
  • Odpowiedz
@katf: @Hound: możesz mieć rację niestety. Mam w rodzinie kogoś takiego (87 lat). Wymyślanie historii żeby osiągnąć swoje cele (zniżki, anulowanie płatnośc itp.), udawanie chorób żeby wzbudzić litość, ciągłe kłamanie (i potem samemu wierzenie w te kłamstwa - było niedawno o tym na wykopie)...
  • Odpowiedz
  • 3
@katf a dziadek też by mogl zagrac z nim w szachy dla przykladu. Poza tym dziecko postrzega świat inaczej niż my i kiedyś bedzie żałować że nie spedzalo wiecej czasu z dziadkiem.
  • Odpowiedz
@katf: Nie tędy droga w wychowaniu dziecka. Ja za dziadkami łaziłem kury karmić, krowie żarcie mieszać i ciągle wypytywałem o jakieś historie z czasów wojny i prosiłem o opowiadanie bajek. Dzieciak jest zepsuty, jeśli rodzice nie wykazują chęci naprostowania go, to internet u dziadka tylko mu zaszkodzi.
  • Odpowiedz