Wpis z mikrobloga

jeżeli się w 2 osoby nie mieścicie na 80m2 to chyba coś z wami jest nie tak... albo otaczacie się w zbyt dużej ilości gratów

@Logan00: Ej, ja sobie nie wyobrażam posiadania dziecka bez 4 pokoi w mieszkaniu. Serio serio. Salon, sypialnia, pracownia i ewentualnie pokój dla dziecka. Do tego kuchnia, łazienka i osobna toaleta z powodów wymienionych wyżej. Mam teraz trzy pokoje i nie widzę tutaj miejsca dla dziecka.
  • Odpowiedz
@Aberworthy W zeszłym roku kupiłem mieszkanie, moja rada jest taka: 8m2 na dwójkę dzieci to wciul mało, ja mam pokój syna 10m2 i wydaje się za mały. Gdybyś MUSIAŁ koniecznie kupić to konkretne mieszkanie to póki młody śpi z wami, miejcie sypialnię w większym pokoju, ale potem zamiana (sypialnia w 8m2 jest realna, pokój dwójki dzieci nie) do tego toaletę zamienić w garderobę na graty.
Do tego ściana w kuchni granicząca
  • Odpowiedz
@Aberworthy: Zadaj sobie pytanie. Kiedy człowiek powinien zacząć mieć jakąś drobną namiastkę prywatności, autonomii? Choćby szafkę na "skarby" czy własne biurko. W wieku 15 lat, 18, 12, a może 5 lat? Nie przymieracie głodem, stać Was na zakupu mieszkania to zrób to z sensem. Dzieciaki powinny mieć większy pokój, sami weźcie tę najmniejszą sypialnię, bo życie codzienne i tak będzie w salonie.

Poza tym dwie sypialnie tak blisko siebie, drzwi
  • Odpowiedz