Wpis z mikrobloga

@ksiak: Hehe poki co Jacek z motodziennika jest bardziej wiarygodny i wygrywa ta batalie, mam nadzieje ze przy nastepnym odcinku wspomni o rdzewiejacym stelazu siedzen :) Bo informacja o tym ze rdza zjada mazde od srodku w kilku miesiecznym aucie to bedzie "knock down" dla Mazdy Polska ;)
@Makacch: @ksiak:

Serio, chciałbym aby wszystkie samochody posiadały tylko takie wady... przecież to przegnije za 50lat, nie widać tego nawet. Najbardziej śmieszy, że ludzie piszą o zabezpieczeniu antykorozyjnym nadwozia w kontekście stelaża siedzenia...
@PiPiPingu: Widac nie widac, przez korozje auto traci bardzo na wartosci, kazdy metalowy element powinien byc zabezpieczony, jesli chcialbym auto z takimi kwiatkami to bym kupil uzywany i bym nie marudzil bo to uzywka to sie rozumie. Ale to jest nowe kilku miesieczne auto gdzie Ruda szaleje, jak wspomnialem nie po to kupilem auto z salonu zeby sie bawic z rdza. Dodatkowo mazda nie kosztuje 50 k albo 40 k tylko
przez korozje auto traci bardzo na wartosci

Przez korozję NADWOZIA

gdzie Ruda szaleje

Stary. Ruda to szalała w GG, gdzie korozja była faktycznie problemem bo dotykała nadwozia. Tutaj, to tak naprawdę na nic nie wpływa i nie ma żadnego znaczenia. Ani to element konstrukcyjny, ani widoczny. Taka "usterka" nie ma wpływu na cokolwiek, poza samopoczuciem nadgorliwego właściciela.

zeby sie bawic z rdza

Nikt ci nie każe się bawić z rdzą. Możesz po
@PiPiPingu: Akurat z tym ze nie ma wplywu na nic to sie nie zgodze bo ma wplyw na bezpieczenstwo. W mazdach nie ma zadnych haczykow zeby zamontowac siatke co bedzie trzymala bagaze. A po kilku latach jak rdza bardziej sie wgryzie w element to oslabi kontrukcje stelazu, a przy wypadku nie chce zbey torby mi na glowe sie wpier.... i innym pasazerom.

"I znów histeria. Przypominam, że to rdzawy nalot na
@PiPiPingu: Ja bym to bardziej zakwalifikowal do przetartego materialu juz na produkcji gdzie po kilku latach uzytkowania bedzie dziura :) To jest tak samo jak z ta rdza teraz jest i w sumie nie wplywa na nic to fakt ale za np 2 lata bedzie tam dziura :)
@Makacch: teraz już rozumiesz, dlaczego producent ma takie podejście?:)

@wiesiek84: https://www.cargurus.com/Cars/Discussion-t70033_ds840698
https://www.thetruthaboutcars.com/2017/07/mazda-seems-rust-never-sleeps/
"Of course, that was just a couple of months after Mazda recalled six models years of its CX-7 crossover over fears of suspension separation caused by, that’s right, rust."

Nie kojarzę by u nas były tego typu akcje serwisowe na ich samochody.
@ksiak: No w Polsce dalej jak w lesie, dopoki kazdy bedzie mial to w dupie bo to w sumie nic takiego to mazda polska bedzie miala tez wyje.... Tak samo jak z afera diesel gate w Polandii nikt nie dostal odszkodowania a w Stanach to nawet auta wymieniali z tego co wiem :) Dlatego trzeba cisnac Mazde Polska zeby naprawila ta wade fabryczna :)