@ksiak: Hehe poki co Jacek z motodziennika jest bardziej wiarygodny i wygrywa ta batalie, mam nadzieje ze przy nastepnym odcinku wspomni o rdzewiejacym stelazu siedzen :) Bo informacja o tym ze rdza zjada mazde od srodku w kilku miesiecznym aucie to bedzie "knock down" dla Mazdy Polska ;)
Serio, chciałbym aby wszystkie samochody posiadały tylko takie wady... przecież to przegnije za 50lat, nie widać tego nawet. Najbardziej śmieszy, że ludzie piszą o zabezpieczeniu antykorozyjnym nadwozia w kontekście stelaża siedzenia...
@PiPiPingu: Widac nie widac, przez korozje auto traci bardzo na wartosci, kazdy metalowy element powinien byc zabezpieczony, jesli chcialbym auto z takimi kwiatkami to bym kupil uzywany i bym nie marudzil bo to uzywka to sie rozumie. Ale to jest nowe kilku miesieczne auto gdzie Ruda szaleje, jak wspomnialem nie po to kupilem auto z salonu zeby sie bawic z rdza. Dodatkowo mazda nie kosztuje 50 k albo 40 k
@PiPiPingu: Akurat z tym ze nie ma wplywu na nic to sie nie zgodze bo ma wplyw na bezpieczenstwo. W mazdach nie ma zadnych haczykow zeby zamontowac siatke co bedzie trzymala bagaze. A po kilku latach jak rdza bardziej sie wgryzie w element to oslabi kontrukcje stelazu, a przy wypadku nie chce zbey torby mi na glowe sie wpier.... i innym pasazerom.
@PiPiPingu: Ja bym to bardziej zakwalifikowal do przetartego materialu juz na produkcji gdzie po kilku latach uzytkowania bedzie dziura :) To jest tak samo jak z ta rdza teraz jest i w sumie nie wplywa na nic to fakt ale za np 2 lata bedzie tam dziura :)
@PiPiPingu: I jezeli tobie nie przeszkadza ze auta sa sprzedawane z takimi kwiatkami to juz Twoja decyzja, ja place za auto nie male pieniadze to wymagam :)
@ksiak: No w Polsce dalej jak w lesie, dopoki kazdy bedzie mial to w dupie bo to w sumie nic takiego to mazda polska bedzie miala tez wyje.... Tak samo jak z afera diesel gate w Polandii nikt nie dostal odszkodowania a w Stanach to nawet auta wymieniali z tego co wiem :) Dlatego trzeba cisnac Mazde Polska zeby naprawila ta wade fabryczna :)
@ksiak: No dokladnie co to takiego wydac prawie 100k za samochod przeciez to sa grosze dla przecietnego Polaka . A ze rdza juz szaleje po wyjezdzie z salonu to nie problem bo pojezdzi takim autem rok dwa i nowe kupi xD
Link do złomnika: https://spidersweb.pl/autoblog/nowa-mazda-3-skyactiv-x-premiera
#motoryzacja
źródło: comment_aOXEigyTmPKXxlMJY7AfCE9uwFul8MIF.jpg
PobierzSerio, chciałbym aby wszystkie samochody posiadały tylko takie wady... przecież to przegnije za 50lat, nie widać tego nawet. Najbardziej śmieszy, że ludzie piszą o zabezpieczeniu antykorozyjnym nadwozia w kontekście stelaża siedzenia...
Przez korozję NADWOZIA
Stary.
"I znów histeria. Przypominam, że to rdzawy nalot
Trzymając się Twojej metafory... to tak jakby wewnątrz kurtki wystawała mi gdzieś ze szwu dłuższa nitka. Wyjebongo.
Nie za dwa, a za dwadzieścia.
@wiesiek84: https://www.cargurus.com/Cars/Discussion-t70033_ds840698
https://www.thetruthaboutcars.com/2017/07/mazda-seems-rust-never-sleeps/
"Of course, that was just a couple of months after Mazda recalled six models years of its CX-7 crossover over fears of suspension separation caused by, that’s right, rust."
Nie kojarzę by u nas były tego typu akcje serwisowe na ich samochody.