@PiPiPingu: Ku przestrodze, Mazdy juz rdzewieja od srodka rocznik 2017 i wyzej :) Ponizej link do forum :) Poki co Mazda Polska wszystkich zglaszajacych zbywa i nie uznaje gwarancji :) Takze przed zakupem nowej trojki radze przemyslec 10 razy :) PS. sam jestem uzytkownikiem kilku miesiecznej trojki i mam taki sam kwiatek jak na forum :)
Nie na jej temat, tylko na temat poprzedniczki. Poza tym, te złe opinie to w 90% wykop + jacyś pomniejsi bloggerzy. Od użytkowników raczej ciężko usłyszeć złe słowo. Jeśli już, to z zupełnie innych powodów niż te przedstawiane tutaj.
@PiPiPingu: Widac nie widac, przez korozje auto traci bardzo na wartosci, kazdy metalowy element powinien byc zabezpieczony, jesli chcialbym auto z takimi kwiatkami to bym kupil uzywany i bym nie marudzil bo to uzywka to sie rozumie. Ale to jest nowe kilku miesieczne auto gdzie Ruda szaleje, jak wspomnialem nie po to kupilem auto z salonu zeby sie bawic z rdza. Dodatkowo mazda nie kosztuje 50 k albo 40 k
@FlameVinci: To nie jest smutna sprawa tylko porazka ze strony Mazdy, plus chamskie zbywanie klientow ktorzy zglaszaja ten problem (dla mnie to jest wada fabryczna), gdzie powinno to byc naprawione bez zadnego "ale" ze strony mazdy. Dodatkowo jak widziales rysowanie flamastrem odbywalo sie w fabryce na juz zardzewialym elemencie :)
@ksiak: No w Polsce dalej jak w lesie, dopoki kazdy bedzie mial to w dupie bo to w sumie nic takiego to mazda polska bedzie miala tez wyje.... Tak samo jak z afera diesel gate w Polandii nikt nie dostal odszkodowania a w Stanach to nawet auta wymieniali z tego co wiem :) Dlatego trzeba cisnac Mazde Polska zeby naprawila ta wade fabryczna :)
@wiesiek84: To nie jest nalot, bo nalot przetrzesz palcem i juz nie ma. To juz sie zaczyna 1 etap korozji. Jakbys zauwazyl koledzy i kolezanki majacy mazde z rocznika przed liftem czyli 2014 do 2016 nie posiadaja takiego kwiatka... plus tak jak pisalem w fabryce ktos malowal flamastrem po uszkodzonej czesci ( bezposrednio na rdzy), to mowi samo za siebie ze zardzewialy element byl montowany.
@Makacch tak jak pisałem prawdopodobnie zaczynało się to w fabryce ale mi to nie przeszkadza dla mnie to taki trochę śmieszny powód w takich warunkach to raczej nie powinno się nic za bardzo pogarszać sprawdzałem mam tak samo i jakoś w ogóle mnie to nie zdziwiło
@wiesiek84: Skoro zaczynalo sie w fabryce to jest wada fabryczna i powinna byc zrobiona akcja gwarancyjna. Zreszta ja nie chce zeby mi ktos wpadl do bagaznika po kilku latach, badz co gorsze podczas wypadku torby wpadly mi na glowe, bo jak wiadomo korozja oslabia metalowa konstrukcje... Skoro dla ciebie to nie problem to wporzadku ale ja i inni uzytkownicy kupilismy nowe auto z salonu zeby wlasnie takich kwiatkow nie bylo,
@ksiak: Moze i z zewnatrz sa jakos zabezpieczone ale wewnatrz jak widac juz przyoszczedzili na 100% i rdza zamiast robic chrum chrum zew. elementow to robi chrum chrum w srodku xD
@Makacch nie upieram się będzie akcja gwarancyjna to i może podjadę jakoś nie to nie razi moze jestem jakiś wyjątkowym olewaczem. jak sprawdzić gdzie wyprodukowana jest moja Mazda bo z tego co pamiętam i rzuciło mi się w papierach to jest to jednak Japonia A samochód jest po lifcie A może ktoś wprowadził mnie w błąd
@PiPiPingu: Akurat z tym ze nie ma wplywu na nic to sie nie zgodze bo ma wplyw na bezpieczenstwo. W mazdach nie ma zadnych haczykow zeby zamontowac siatke co bedzie trzymala bagaze. A po kilku latach jak rdza bardziej sie wgryzie w element to oslabi kontrukcje stelazu, a przy wypadku nie chce zbey torby mi na glowe sie wpier.... i innym pasazerom.
https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=494&t=207695
@ruum:
Nie na jej temat, tylko na temat poprzedniczki. Poza tym, te złe opinie to w 90% wykop + jacyś pomniejsi bloggerzy. Od użytkowników raczej ciężko usłyszeć złe słowo. Jeśli już, to z zupełnie innych powodów niż te przedstawiane tutaj.
Wczoraj odebrana
@wiesiek84: https://www.cargurus.com/Cars/Discussion-t70033_ds840698
https://www.thetruthaboutcars.com/2017/07/mazda-seems-rust-never-sleeps/
"Of course, that was just a couple of months after Mazda recalled six models years of its CX-7 crossover over fears of suspension separation caused by, that’s right, rust."
Nie kojarzę by u nas były tego typu akcje serwisowe na ich samochody.
Jest info o wersji AWD... może wróci więc i MPS? 乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ
"I znów histeria. Przypominam, że to rdzawy nalot