Wpis z mikrobloga

Cześć,

Rozglądam się za autem i wpadł mi w oku Focus mk2 kombi diesel. Wiem, że prawie wszystkie są poleasingowe, ale trochę ponad 200 tys. przebiegu dla diesla nie jest źle, a ceny są bardzo atrakcyjne. Co sądzicie o takim połączeniu? P.S. Wiem ze 2.0 HDI jest najlepszy ale bardzo mało ich.

#motoryzacja #ford #focus #fordfocus
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@michakasta: mam 1.6 tdci 109km. Jeździ się super. Bardzo przyjemne auto i mój dość bogato wyposażony. Rocznik 2009. Na trasy silnik idealny. Po mieście odradzam. Lepiej wybrać 90koni. Nie ma dpf. Trzeba się liczyć jednak z wysokimi kosztami napraw takimi jak: turbina, dwumasa, Ew dpf w zależności koltora opcja.
  • Odpowiedz
@michakasta: jeśli trasy to diesel będzie akceptowalny ale musisz liczyć się z większymi kosztami napraw. Turbo, dwumasa czy wtryskiwacze to już skarbonka. Zastanów się czy benzyna + gaz nie będzie lepszym rozwiązaniem.
  • Odpowiedz
@michakasta: hm z takich rzeczy, które mnie zaskoczyły to: uszkodzone zegary (w nich jest jakiś czujnik od wypalania dpf) to koszt ok 1000zl, ja swoje sprzedałem za 500. Jak się nie wypalał dpf to zaraz się zapchał: jakiś magik wziął 200zl. Nie wnikałem co zrobił. Działa. Dolanie płynu eolys. Odpowiada za zmniejszenie temperatury spalania paliwa. Robiłem w ASO. Koszt 800zl. Można znacznie taniej lub samemu zrobić. Sprzęgło na razie nie
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@michakasta: różnymi autami miałem przyjemność jeżdzić, od mitsubishi po lexusa, a i tak focus daje mi najwięcej radochy z łykania zakrętów i wyprzedzania innych :) nawet w cywilnej wersji jest bardzo przyjemny, choć ja mam z obniżonym i utwardzonym zawieszeniem ze sztywniejszym układem kierowniczym i nie narzekam. Naprawdę dziurawe drogi są tylko wkurzające, a na reszcie jeździ się bardzo przyjemnie.
  • Odpowiedz
@Stanley89: i ile w tym jest Twojego przebiegu ? Jakis dwumas sie odzywa czy cos? Bo te poradniki wszystkie opowiadaja tylko jakie to wydatki sa. Ale wymienic dwumas za 1500 zl raz na 200 tys km to chyba da die przezyc
  • Odpowiedz
@michakasta: kupiłem z przebiegiem 160. Sprzęgło trochę może wyżej bierze ale na razie spokój. Te wydatki wszystkie da się przeżyć. Wiadomo egzemplarz egzemplarzowi nie równy. Ale samochód zbiera bardzo dobre opinie i ja tez jestem mega zadowolony. I w wersji titanium ten zestaw grający (ʘʘ) nie jedna imprezę w plenerze ogarniałem ;)
  • Odpowiedz
Ale wymienic dwumas za 1500 zl raz na 200 tys km to chyba da die przezyc

@michakasta: każdy wydatek da się tak uzasadnić tylko że schody robią się jak wydatki zaczną się nakładać gdy padnie jedna rzecz po drugiej... Wytłumacz wtedy drugiej połówce dlaczego musisz wrzucić kolejne 2k jak dopiero co wrzuciłeś 3k ;) a jeszcze przecież opony, felgi by się też przydało bo krzywe i znowu olej, klocki, tę
  • Odpowiedz