Wpis z mikrobloga

#100sniadanchallenge

13/100

Tosty à la francuskie z twarogiem i syropem klonowym

Czas: 15 minut

Dzisiaj niby już u siebie, a w lodówce dalej głównie światło. Ale przynajmniej dzisiaj mam syrop klonowy! Taką propozycję polecam osobom, które mają ochotę na słodkie śniadanie. Idealnym połączeniem do tostów jest kawa!

Co potrzebujemy?

- 1 jajko
- dwie kromki chleba tostowego
- 2 łyżki twarogu
- 1 łyżka masła
- syrop klonowy (lub miód)

Przepis:

- Jajko rozbijamy do miseczki i bełtamy widelcem.
- Kromki chleba tostowego otaczamy w jajku z każdej strony, zostawiamy w misce na chwilę (2 minuty) aby całość chleba „nasiąknęła”.
- Na patelni rozpuszczamy masło i nakładamy na nie kromki - smażymy z obu stron do uzyskania złocistego koloru.
-Kromki przekładamy na talerz i nakładamy na nie rozdrobniony widelcem twaróg.
- Każdą z kromek polewamy łyżką syropu klonowego.

Smacznego życzę ja, @aiclooo!

#foodporn #jedzzwykopem #gotujzwykopem #glupiewykopowezabawy #sniadanie #mikrokoksy #jajkanasniadaniekazdegodnia
aiclooo - #100sniadanchallenge 

13/100

Tosty à la francuskie z twarogiem i syro...

źródło: comment_nK0ebQMkifk04y86mxHRJ4mFRVVCE37v.jpg

Pobierz
  • 18
@jajestemtenboski: Potwierdzam, co prawda ja takich tostów nie jadam na słodko, a po prostu z ketchupem, a nawet i szynka + ser, ale zawsze daję łyżkę mleka na każde jajko i wychodzą super :3

To jest też świetny sposób na wykorzystanie resztek pieczywa sprzed dwóch dni, kiedy nie jest już tak smaczne normalnie, a jako taki tost smakuje świetnie. Można tak wykorzystać i chleb i bułki, krojąc w kromki)