Wpis z mikrobloga

@oszty: Trawa jest zawsze bardziej zielona za płotem. Ci z tagu #mlodytata nie raz chcieliby się zamienić z z-----------a ponad siły żeby utrzymać rodzinę, albo umierania ze strachu jak dziecko chore na bicie konia do chińskich bajek na garnuszku u rodziców XD
  • Odpowiedz
@DulGukat: czytałam ostatnio artykuł, że tylko dzieci, które rodzą się ze związków, które zdecydowały się na dziecko tylko i wyłącznie z tego względu, że są świadome swojego dobrego statusu społecznego, kultury, dobrych genów są wartością dodatnią dla społeczeństwa. Dzieci, które pochodzą ze związków patologicznych lub urodzonych z myślą "będą na mnie zarabiać w przyszłości" niestety w efekcie nic nam nie wnoszą pożytecznego.
  • Odpowiedz
@DulGukat: Co zrobić? Hitler wpadł kiedyś na zły pomysł, który dzisiaj przy pewnej korekcie mechanizmu działania byłby świetny. Otóż obóz koncentracyjny dla ludzi z IQ 90 i poniżej. Tylko praca fizyczna i nic więcej. Do tego się nadają.
  • Odpowiedz
@3edcvfr4: To zależy pewnie od miasta, ale ogólnie jakoś specjalnie długo się nie czeka. Dziecko to nie jest jednak jakiś przedmiot żeby je dawać pierwszym lepszym ludziom albo wręcz sprzedawać je na licytacji.
  • Odpowiedz
@Nidor ponieważ kim jest @DulGukat żeby oceniać kto ma a kto nie ma się rozmnażać. Wielu wspaniałych ludzi urodziło się i było wychowywanych przez idiotów, wielu inteligentów zaś wychowało patusów. I odwrotnie. Tutaj nie ma reguły a takie pieprzenie to rasistowski kit. Świat wypełniony jest ludźmi którzy czują się lepszymi od innych.
  • Odpowiedz
@Kraciacho: Jak pewnie zauważyłeś, napisałem, że nie mam rozwiązania na ten problem. Zdecydowanie ktoś, kto raz że ładuje się w taką sytuację życiową, dwa pisze w ten sposób, że widać, że nawet nie wie jak opisać swój problem, nie jest osobą nadającą się do wychowywania dzieci.
Nie przyjmuje równierz argumentów typu z patologii wyrastają czasami porządni ludzie. Zgadzam się, nawet często, sam znam paru, są to dobrzy ludzie, natomiast straumatyzowani na
  • Odpowiedz
@DulGukat Nieumyślnie użyłem słowa rasista zamiast ksenofob. Ja uważam że nie mnie oceniać życie innych ludzi ani podejmowane przez nich decyzje. Mogę uważać że robią źle, ale na pewno nie powiem żebym im ograniczał wolność bo są wg. moich norm głupi. To dla nich został stworzony system socjalny, mogę się z nim zgadzać lub nie, ale nie dziwię im się że starają się z niego korzystać często nawet łamiąc lub naginając
  • Odpowiedz