balatka
112
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
D.....t
D.....t
@balatka: biedna umysłowo kobieta.
Powtórzę swoją mało popularną tu opinię: w jaki sposób tacy ludzie mnożąc się dają jakąś korzyść społeczeństwu? Odpowiedź jest: żadną.
Co z tym zrobić nie wiem. Ale źródłem więkdzości problemów społecznych jest to, że dzieci mają ludzie którzy nie są w stanie zadbać o siebie samych, a co dopiero o drugą istotę.
512
Variv
@balatka 28 września ślub był, no no pan Konrad szybko się małżeństwem znudził.
142
3edcvfr4
@DulGukat: bez opiekuńczego państwa dzieci by zaczęły umierać z głodu, po pierwszym takim incydencie za zaniedbanie dzieci resztę by jej odebrał sąd i sprzedał ludziom starającym się o adopcję, którzy by je wychowali dobrze. Zaradni ludzie, którzy by mieli więcej pieniędzy nie musząc opłacać patologii mogliby się zdecydować na więcej dzieci, które by miały lepszy materiał genetyczny i byłyby wychowane na produktywnych obywateli.
63
3edcvfr4
@falden: dobry pomysł
40
D.....t
D.....t
@huwer1001: Co nazbierałem minusów za nią to moje. Ilu świeżoupieczonych tatusów mnie wyzywało od Hitlera i komuchów to też.
Prawda w oczy kole
14
oszty
oszty
  • adult
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
9
h.....1
h.....1
@DulGukat: nie wiem czy to tak mało popularna opinia...
7
falden
@3edcvfr4: Sprzedaż dzieci? WTF? Może od razu na licytacji?
6
P.....0
P.....0
@balatka: wow niecałe 2 miesiace małżeństwa xd
5
Bielecki
@balatka: a tak serio tacy ludzie nie powinni się rozmnażać
https://youtu.be/WaWvqKGZYtE
4
3edcvfr4
@falden: w generalnym przypadku przejście przez ciążę i urodzenie dziecka to jest nieprzyjemne i niebezpieczne zajęcie, kobieta powinna mieć prawo je sprzedać i mieć te utrudnienia zrekompensowane. w tym przypadku pieniądze pochodzące ze sprzedaży pozwoliłyby się utrzymać organizacji zajmującej się tymi dziećmi, których madki nie zdążyły jeszcze zagłodzić. w obecnym systemie proces adopcyjny jest trudny i odstrasza potencjalny rodziców, a w tym czasie dzieci się patologizują w publicznych placówkach wychowawczych.
4
CaleZycieZielony
@DulGukat: Co zrobić? Hitler wpadł kiedyś na zły pomysł, który dzisiaj przy pewnej korekcie mechanizmu działania byłby świetny. Otóż obóz koncentracyjny dla ludzi z IQ 90 i poniżej. Tylko praca fizyczna i nic więcej. Do tego się nadają.
4
w3n5zu
@balatka: Moje oczy...
3
WH40K
@TheMan: cenzus majątkowy przy urnie wyborczej by załatwił sprawę.
3
ostoja
@balatka takich ludzi powinno się przymusowo sterylizować.
3
TheMan
@DulGukat: @huwer1001: System Oceny Obywatela i utylizacja toksycznych elementów.
2
zcaalock
@balatka: przecież to jest bajt jak wuj
2
falden
@WH40K: Lepszy byłby jakiś test z wiedzy społeczno-polityczno-ekonomiczno-prawnej. Cenzus majątkowy jest bez sensu, bo nie ma wielkiego związku pomiędzy posiadanym majątkiem a wiedzą w tych dziedzinach.
2
h.....a
h.....a
@DulGukat: czytałam ostatnio artykuł, że tylko dzieci, które rodzą się ze związków, które zdecydowały się na dziecko tylko i wyłącznie z tego względu, że są świadome swojego dobrego statusu społecznego, kultury, dobrych genów są wartością dodatnią dla społeczeństwa. Dzieci, które pochodzą ze związków patologicznych lub urodzonych z myślą "będą na mnie zarabiać w przyszłości" niestety w efekcie nic nam nie wnoszą pożytecznego.
2