Wpis z mikrobloga

• 1
Cześć Mirki
Czy jest tutaj ktoś, kto miał problem z robieniem prawidłowego przysiadu i nie był w stanie schodzić nisko bez odrywania stóp od ziemi? #silownia #mirkokoksy #dieta #sport
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@w3ird0: rob na boso, zrob cwiczenia wspomagajace rownowage, napinaj miesnie. chyba, ze jestes w niewielkim odestku ludzi, ktorzy rzeczywiscie moga miec cos popsute
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@milvanb ja zdecydowanie mam coś popsute, przy schodzeniu na dół po prostu nie dam rady trzymać całych stop na ziemi, czy to w butach czy bez. Tracę równowagę i lecę. Dlatego zastanawiam sie czy tak na własną rękę da się znaleźć przyczynę, czy też to skorygować, czy raczej bez specjalisty się nie obejdzie. Dodam, że jak mam pod stopami np. Coś podłożone to już jestem w stanie utrzymać ta równowagę i
  • Odpowiedz
@w3ird0: Przejdź na lowbar, próbuj różnego rozstawu stóp - szerzej, węziej, stopy mocno zrotowane, stopy skierowane na wprost. Możesz też kupić buty. Może próbujesz siadać zbyt głęboko. Możesz zacząć od przysiadów na piny/boxa i stopniowo je obniżać, aż osiągniesz odpowiednią głębokość.
  • Odpowiedz
@w3ird0: Miałem dokładnie to samo.

1. Najlepszym ćwiczeniem do nauczenia się poprawnego przysiadu jest przysiad (serio) im więcej będziesz robić tym lepiej to będzie wychodzić.

2.Problem niekoniecznie musi leżeć w stawie skokowym (jak mam strzelać to leży w tym że nie umiesz zrobić przysiadu), ale poprawa mobilności dołu nie
  • Odpowiedz