Aktywne Wpisy
nowszyja +3
Istnieje naród bardziej pozbawiony poczucia estetyki niż Polacy? Umiłowanie do kiczu wysysane jest w tym kraju z mlekiem matki. Po boazerii, pseudo kamieniu na ścianie, teraz Polacy mają nowy kiczowaty trend: płytki drewnopodobne xD
#polskiedomy #architektura #mieszkaniedeweloperskie #remontujzwykopem #budujzwykopem #polakicebulaki
#polskiedomy #architektura #mieszkaniedeweloperskie #remontujzwykopem #budujzwykopem #polakicebulaki
źródło: stylskandynawski
Pobierz
klaudia-hadalala +10
🇺🇸 AMERYKA TIPEM STOI (i to jest... patologiczne) 💸
Elo Mirasy! Wróciłem właśnie z dwutygodniowego tripu po Stanach i powiem Wam jedno: to, co się tam dzieje z tymi tipami, to jest jakaś kosmiczna anomalia. Nie mam pojęcia, jak oni tam normalnie funkcjonują.
Już nie chodzi o standardowe 15-20\% w restauracji (choć i to jest chore, skoro płacę za danie 30). Ale... WSZĘDZIE?!
1. Ekspres do kawy w hotelu – wyciągam filiżankę, a tam stoi
Elo Mirasy! Wróciłem właśnie z dwutygodniowego tripu po Stanach i powiem Wam jedno: to, co się tam dzieje z tymi tipami, to jest jakaś kosmiczna anomalia. Nie mam pojęcia, jak oni tam normalnie funkcjonują.
Już nie chodzi o standardowe 15-20\% w restauracji (choć i to jest chore, skoro płacę za danie 30). Ale... WSZĘDZIE?!
1. Ekspres do kawy w hotelu – wyciągam filiżankę, a tam stoi
źródło: IMG_4676
Pobierz

źródło: comment_sbQzHfQOD2syN50D5ZaG4EnYEw5ZybCZ.jpg
PobierzPonadto twin turbo to bliźniacze turbiny jak sama nazwa wskazuję ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Lorenzo_von_Matterhorn: z tego co wiem to też nie do końca tak jest. Producent skrzyni zabezpiecza się w jakiś sposób. Te 450nm to mega bezpieczna granica, a w rzeczywistości znam ludzi którzy jeżdżą już sporo czasu mając coś w granicach 600nm i póki co zero awarii. Co nie zmienia faktu że już nie raz zastanawiałem się czy w momencie gdy będę chciał
Generalnie teraz zostaje pamiętanie o tym, że jest się grubo poza granicą i częsta wymiana płynu w skrzyni. Pamiętaj, że tam miska jest jednorazowa i zintegrowana z filtrem.
Do skrzyni wchodzi 8,5l, przy statycznej zmianie zmieniasz połowę, niecałe 5l. Kup bańkę 10l i miskę i zrób podwójną wymianę statyczną.
Na tym filmie fajnie widać jak się zmienia płyn z każdą wymianą.
I jeśli będziesz czuć spaleniznę, przypalone coś to raczej kiepski znak.
Mówisz o dynamicznej, te nowoczesne maszyny są niby bardzo bezpieczne, ale najbezpieczniej jest spuścić cały olej, zalać tyle ile się wlało. Włączyć auto, pomachać biegami, zlać znowu i wlać nowy wraz z nową misą.
Jedna statyczna wymiana to 50% nowy płyn, druga 75% i tak dalej. Też zależy co wypłynie, nie zawsze się opłaci kombinować, ale skoro i tak zazwyczaj się kupuje 10l bańkę, to
Generalnie ASO w bmw nie jest tak do końca fajne, jest sporo innych dobrych serwisów. Nie wiem jak na Podlasiu, ale w innych częściach Polski nie ma problemu ze znalezieniem fachowca.
Ale design ładny, taki fajny sebiksowy.
BTW jeszcze jakieś retrofity planujesz? Generalnie w takim 3er sporo można wsadzić. M performance chociażby. Fajne są te dokładki do łopatek skrzyni biegów na przykład.