Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@fiziaa: Ja wiem, że wy każdy argument, nie ważne jak bardzo sensowny zaczniecie zbijać na swoją korzyć, przecież właśnie tak szkolą w ulotkach sprzedażowych szczepionek. Niczym się to nie różni od metody sprzedaży garnków czy patelni.

@cclegane: a tu tak nie robisz? Pierwsze co to, gdy dyskusja nie idzie po twojej myśli, rzucasz inwektywami typu: ignorant, manipulator, etc.
  • Odpowiedz
  • 0
MMR stosuje się dopiero od 2004 i jakoś dziwnie w ciągu 9 lat autyzm skoczył o 350%. Oczywiście to przypadek.
@cclegane: nie no, clasicco... Belissimo argument. Bravo! Badania o konotacjach szczepień i autyzmu obala KAŻDY po przyjrzeniu się metodologii tych badań, próbie i jakich świństw dopuszczał się badający.
Nie wiem jaki jest wzrostu wykrywalności autyzmu, o ile jakiś jest, ale zwrócił bym uwagę raczej na czynniki środowiskowe(edit. W czasie ciąży)
  • Odpowiedz
@AdelbertPeel: Ja wiem ja wiem, to przypadkowa korelacja, jak zawsze w tym przypadku. Hmm diagnostykę powiadasz...Autyzm diagnozuje się od lat 40 stych więc kiedy w końcu według ciebie będzie odpowiedni poziom tej diagnostyki?
  • Odpowiedz
  • 0
@AdelbertPeel: Ja wiem ja wiem, to przypadkowa korelacja, jak zawsze w tym przypadku. Hmm diagnostykę powiadasz...Autyzm diagnozuje się od lat 40 stych więc kiedy w końcu według ciebie będzie odpowiedni poziom tej diagnostyki?
@cclegane: do ciebie przemawiają bajki i dowody anegdotyczne więc proszę (to drugie w tym przypadku).
W mojej bliskiej rodzinie jest nastolatek u którego dopiero dwa lata temu poprawnie zdiagnozowano zaburzenia ze spektrum autyzmu. Ja wiem
  • Odpowiedz
@fiziaa: Wydatki Polski w 2017 to 384mld, na straż pożarną to 2.5mld, czyli 0.65%. Można by zlikwidować 33% autyzmu w Polsce gdyby zniwelować ilość szczepień zaprzestaniem inwestycji w firmę której głównym celem są pożary.
  • Odpowiedz
@fiziaa @biuna Ale tak serio, naprawdę wierzycie, że w Polsce jest ~ 95% czy tam 94% wyszczepialność SPOŁECZEŃSTWA? Przecież to bzdura totalna, w rzeczywistości nie przekracza nawet 25% z wyjątkiem polio i blonicy. Zobacz sobie na daty wprowadzenia szczepień np. na odrę i jak w rzeczywistości szczepiono w latach 70-80, praktycznie zaczęto dopiero od 1978 roku a i tak przez następnie lata nie szczepiono w 100% danych roczników tylko od
  • Odpowiedz