Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@mroz3: robiłeś może offline scan Defenderem? Czy ubity na amen? Masz jakieś podejrzenia skąd się mógł wziąć?
  • Odpowiedz
@mroz3: mam 6 lat bez reinstalki, waliłem w niego programy że można by powiedzieć że jest dziurawy jak ser ale jak widzisz piszę... z niego... i działa mi jak ta lala, a nie co jakiś czas samo instalka poprawek...
A jeśli chodzi o ścisłość to nawet by mi XP wystarczył ale że brak TRIMA to pogodzony jestem ze 7ką...:P
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@mroz3: backup istotnych danych rób i oraj, ew. To co Ci może pomóc odblokować Defender jak chcesz walczyć to sysprep /oobe
  • Odpowiedz
@mroz3: to jest służbowy komp? jak nie, to otwórz gpedit.msc przez wpisanie w start menu i nawiguj kolejno > Komputer > Składniki Windows > Windows Defender > i tam znajdź polisę Wyłącz Windows Defender (tłumaczenie moje, więc może się różnić). Sprawdź wartość polisy i w razie potrzeby zmień, uruchom konsolę z uprawnieniami administratora i wykonaj linię:
gpupdate /force /target:computer
Najlepiej zrobić restart po sprawie, bo czasami przelogowanie może nie wystarczyć.
  • Odpowiedz
@orchee: bez efektu przy defenderze mi wywala że usługa nie jest zainstalowana a windows update wywala błąd 0x80070424, probowalem wszystkich troubleshooterów windowsa i one tez sie wykrzaczają, chyba jednak będzie konieczne zresetowanie do ustawien początkowych
  • Odpowiedz
@mroz3: Masz już ten backup zrobiony? Jak tak, to możesz jeszcze puścić te 3 komendy, zanim przejdziesz do poważniejszych rękoczynów, oczywiście z CMD z prawami administracyjnymi:

RD /S /Q "%WinDir%\System32\GroupPolicyUsers"
RD /S /Q "%WinDir%\System32\GroupPolicy"
gpupdate /force
  • Odpowiedz