Wpis z mikrobloga

@szymon362 producent określa trwałość na 15-20 lat. Ale obiecywał również, że pigment będzie świecił w totalnych ciemnościach ok 8 godzin a świeci ok 4.

Więc przyjmijmy, że bez problemu wytrzyma 7-8 lat ( ͡~ ͜ʖ ͡°)

Najstarszy brelok jaki mam z takim pigmentem ma ponad rok - zero zauważalnych zmian na intensywności.

Na forum ludzie zaznaczyli jedno - jeśli taki pigment jest wystawiony non stop na UV po
@3mortis: Bo na pewno można - tylko ja już chciałem w ilościach hurtowych kupić - może w tym problem, nie wiem.

Znalazłem jednego gościa w UK, może z nim mi pójdzie lepiej, zamówię na firmę i zobaczymy co będzie.
@Zamaskowany_Kotek: Pewnie, ale dopiero jak ruszy moja strona - wtedy już wszystko będzie ułatwione, usprawnione i będę mógł sprzedawać bez problemu.

Przyszły tydzień max. Podobno. A jeśli nie będzie nic słychać pod #rozkminkrzaka odezwij się to załatwimy to przez mirko ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@bkwas: są różne kolory? Moja babcia ma urodziny na początku listopada (dokładnie 1) szłoby to kupić od Ciebie z przesyłką przed tym terminem?
Widzę, że jesteś z Wrocławia. Pisałbym się wtedy na opcję z odbiorem osobistym :)
@januszniepije ja wiem że po polsku bardzo kojarzy się z bidą (która notabene aktualnie bardzo do mnie pasuje xD)

Ale ogólnie własną firmę chciałem mieć praktycznie od liceum. W trakcie pomysł ewoluował, coś tam zacząłem się bawić biżuterią i z przyjaciółmi szukaliśmy nazwy. Wśród większości docinek i heheszkow padło "Bido" - w języku esperanto "koralik"

I tak z biegiem czasu jak ja poszedłem trochę inna drogą bo nie miałem pieniędzy żeby rozpoczynać
@januszniepije teraz na początku maksymalnie paręset złotych miesięcznie na czysto - wątpię żeby się udało więcej bo nie mam żadnej bazy klientów.

Ale z czasem gdy już będą gotowe małe wieszaki do sklepów zacznę jeździć po sklepach z biżuterią + własny sklep internetowy z ogólnym rękodziełem (nie tylko breloki, zawieszki i wisiorki) w którym planuje mieć dużo różnych rzeczy, ktore są potencjalnie ciekawe na mały prezent, stąd też wykupiona druga domena www.dziwneprezenty.pl
@Beeron pojęcia nie mam, wczoraj po wylewkach nie chciało mi się szukać niczego konkretnego, więc wybrałem ogólnodostepny ambient z yt