Aktywne Wpisy

cleopatre +88
Brzydzę się mężczyzn. Obiektywnie, bierze mnie obrzydzenie na męską płeć.
Począwszy od ojca, który zaniedbywał potrzeby dziecka, na końcu je porzucając i nie łożąc na moje utrzymanie, przechodząc do molestowania i prób molestowania, obmacywania mnie przez między innymi instruktora nauki jazdy, właściciela obiektu sportowego w którym trenowałam jako nastolatka, kończąc na nieudanych zalotach i 4 letnim związku z typem co myśli, że kobieta to jego #!$%@? własność.
I teraz najlepsze. Społeczeństwo często
Począwszy od ojca, który zaniedbywał potrzeby dziecka, na końcu je porzucając i nie łożąc na moje utrzymanie, przechodząc do molestowania i prób molestowania, obmacywania mnie przez między innymi instruktora nauki jazdy, właściciela obiektu sportowego w którym trenowałam jako nastolatka, kończąc na nieudanych zalotach i 4 letnim związku z typem co myśli, że kobieta to jego #!$%@? własność.
I teraz najlepsze. Społeczeństwo często
Dinth +58
Zdawalem prawo jazdy w UK i tam jezdzilem jakies 10 lat. W Polsce tylko raz siadlem na kierownice - jakies 10km z lotniska przez wsie i stwierdzilem ze pier**** jazde po polsce. Jadac 50km/h na ograniczeniu 50km/h, doslownie co kilkadziesiat sekund ktos za mna trabil, mrugal swiatlami i nastepnie wyprzedzal. Na tym odcinku wyprzedzilo mnie - zeby tylko wyprzedzono, ale wyprzedzono w bardzo agresywny sposob - conajmniej z kilkadziesiat samochodow.
Jezdzac po
Jezdzac po
1. Ukraińskie straty w ludziach są przynajmniej porównywalne do strat Rosyjskich.
2. Rosja walczy z Ukrainą wspierana militarnie przez całe NATO.
3. Ukraina po wojnie będzie upadłym państwem przez dekady.
4. Propaganda Ukraińska jest znacznie silniejsza niż Rosyjska, której praktycznie w Polsce nie ma. Z małymi wyjątkami, typu kamraci, które to potwierdzają.
5. USA nie zależy na Ukrainie a na wykrwawieniu Rosji. Po wojnie zostawia problem Ukrainy Europie, jeżeli nie będą mieli tam interesów.
6. Ukraina nigdy nie odzyska Krymu.
7. Ukraina nawet przy sukcesach militarnych, zostanie zmuszona do negocjacji i podpisania niekorzystnego z ich widzenia pokoju.
8. Rosja nie upadnie nawet jesli militarnie przegra na Ukrainie.
9. Rosja nie użyje broni atomowej.
#ukraina
@FlameLand99: Chłopie ty się idź lecz na nogi bo na głowę to już za późno.
2/10 bo odpisałem
Ukraina już jedne gwarancje miała i wyszło jak wyszło. Co do tych podpunktów to większość to szurskie teorie.
Co do punktu 8, związek radziecki już raz upadł przez ich głupią politykę to i rOsja upadnie. Historia lubi się powtarzać.
10. NATO i Polsce na rękę jest zaangażowanie Rosji w ten konflikt. Im bardziej obciążona gospodarka i im więcej strat tym bardziej pewne, że Rosja się długo będzie zbierać
11. Ukraina musi mieć na tyle silna armię żeby postawić się ruskim i na tyle słabą gospodarkę żeby zapewniać nam tanią siłę roboczą i być potencjalnym rynkiem zbytu i inwestycji
12. Teoretycznie im dłużej trwa ten konflikt tym bardziej jest on na
ale dodaj wspierana starym sprzętem i to jego częścią i przez ponad pół roku nie mogą zdobyć miasta wielkości Sosnowca
@FlameLand99: echhh, popsuło mi to cały dzień ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@Jimmybravo: No dobrze, a co się stało z ludźmi z Mariupola i Buczy?
Ukraińskie straty wojenne są akurat srogie.
Reszta punktów jest mocno dyskusyjna, ale ogólnie sieje defetyzmem niż realizmem.
Abramsy w nie najlepszych wersjach ;)mówisz że wspiera całe NATO.
ile jest tam systemów rakietowych dalekiego zasięgu?
ile tysięcy a nie setek czołgów trzeciej generacji? bo tych Abramsow to chyba kilkadziesiąt xd
himarsy... 16 normalnie gigantyczna liczba xddd
ile F16 Mirage i Eurofighterow? setek nie trzeba co do sztuki ;)
ile lotniskowców i łodzi podwodnych?
jak sam widzisz- jest to ułamek potencjału NATO i bez najnowszego sprzętu
@Jimmybravo: ale ma rację. Możemy porównać straty - przynajmniej o połowę mniejsze od strat Rosyjskich. ( ͡º ͜ʖ͡º)
Ukraina otrzymuje sprzęt od NATO, i to głównie przestarzały i ilościach średnich.
@FlameLand99: Tak, z pewnością nie będą mieli tam interesów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@FlameLand99: w postaci % całej ludności? Pewnie tak xD
Biorąc pod uwagę że już w 2019 niedługo po zaprzysiężeniu Prezydent Zelenski podpisał umowę z Shellem na wydobycie z nowoodkrytych złóż w okolicach Doniecka. Ponadto cały Krym jest bardzo bogaty w metale rzadkie