Aktywne Wpisy

dzony77 +440
Zawsze mam rozkmine czemu Voldemort tak c-----o ukrył horkruksy. Niby taki największy czarodziej, a zwykły debil. Wystarczy węża wysłać do Australii, a resztę horkruksów utopić w Oceanie i jakby nasz wybraniec je znalazł? Otóż c---a by znalazł xD Ale niee, lepiej 3 z 7 schować w szkole magii xDD No super plan Tom
#harrypotter
#harrypotter

annlupin +32
nie mam ciekawego życia to znowu napisze że szukam filmy horrory na noc a co uwas

Jakie szanse na znalezienie pracy w Dolinie Krzemowej? Jest tak łatwo jak Wrocław? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jak już wcześniej powiedziałem ponad 3 lata, z czego 0,5 roku na stanowisku regulara. Na co zwrócić uwagę? Jak wygląda sprawa z wizą? Wiem, że może ją załatwić pracodawca. Na jakie widełki można liczyć i ile trzeba liczyć na wydatki, żeby móc się spokojnie utrzymać?
#stanyzjednoczone #emigrujzwykopem
W jakich technologiach pracujesz?
Ogolnie z H1B jest bardzo ciezko, a zasponsorowac ja moga byc chetne prawie jedynie firmy z BigN, ktore na dodatek maja najtrudniejsze rekrutacje.
Generalnie najlatwiej bedzie ci próbować dostac sie do oddzialu europejskiego firmy stamtąd, a nastepnie dokonac transferu miedzyoddzialowego na wizie L1.
W Twoim wypadku jedyna szansa jest dostanie sie na entry level do jakiejs powazniejszej firmy IT, ktora ma swoj odxzial w europie (google, microsoft, facebook, amazon) i przeniesienie sie wewnatrz na wizie L1, a