Aktywne Wpisy

butterfly +77

CzosenWan +110
K---a, wrzucam na allegro spoko ofertę za coś, chłop wygrywa licytację, ja mówię że jak zapłaci sprawnie to do 18 wyślę. Dostałem kasę o 16:30, o 17 wysłałem, a o 18 on do mnie pisze "jak u pana wyglądają zwroty? Bo kurcze nie spodziewałem się, że wygram"
xDDD
To na luj płaciłeś niemoto jak mogłeś po prostu powiedzieć, że się rozmyśliłeś? Ludzie są do śmietnika.
xDDD
To na luj płaciłeś niemoto jak mogłeś po prostu powiedzieć, że się rozmyśliłeś? Ludzie są do śmietnika.

#naukaprogramowania
#django
Mam ustawioną bazę danych postgres na zewnętrznym serwerze. W momencie uruchomienia testów wywala mi:
Got an error creating the test database: permission denied to create database
Trochę poszukałem i znalazłem kilka rozwiązań, ale nie wiem jakie jest dobre. Mógłby ktoś podać najlepszy sposób?
@IsambardKingdomBrunel: a widzisz, widać podałeś za mało szczegółów, skąd mogłem wiedzieć, że komputer nie wchodzi w grę ;)
"permission denied to create database"
to błąd zwrócony przez Postgres. Możesz mieć dostęp do istniejącej bazy ze wszystkimi prawami ale dany użytkownik nie ma praw w tworzeniu baz.
A tak serio: sprawdź usera na bazie i zweryfikuj jego uprawnienia.
@filozof900: W sumie masz rację.
No to teraz pobawię się uprawnieniami.
Nie przechodź na sqlite i walcz z postgresem, choćby dlatego, że postgresa warto znać.
link
Jakie masz prawa na zdalnym serwerze? możesz się podpiąć przez psql jako administrator? (zazwyczaj użytkownik "postgres") lub ktoś z uprawnieniami do tworzenia, modyfikowania praw użytkowników? Zdalny serwer to Twój serwer, czy zewnętrzny, jeśli Twój to nie ma najmniejszego problemu.
edit. serwer jest zewnętrzny
ALTER USER user CREATEDB;