Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 36
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@susuke15 widzę, że emocje mocno bo ja nawet nigdzie nie napisalem żeby w-----c ludzi do lasu tylko ucywilizowac całe wydarzenie. Lepiej spójrz obiektywnie na to co się dzieje a później się wypowiadaj bo najezdzanie na ludzi, którzy mają konkretny problem przez to wydarzenie jest słabe i już żałuję, że odpisywalem. Powietrze wcale nie jest czystsze, główny problem we Wrocławiu to ogrzewanie piecami na węgiel, kończy się sezon grzewczy kończy się smog.
  • Odpowiedz
@CzeXD

bieganie po silnie utwardzonej nawierzchni w zanieczyszczonym powietrzu niestety, ale nie jest zdrowe.

Rozumiem, że założenie maski antysmogowej czy kupno odpowiedniego obuwia przerasta zdolności poznawcze typowego wykopka, ale to jeszcze nie przesądza o tym, że bieganie nie jest zdrowe, zwłaszcza w obliczu metaanaliz potwierdzających, że jest zdrowe.
  • Odpowiedz
@Slonx: Bieganie po terenach radioaktywnych w Czarnobylu też jest zdrowe. Rozumiem, że zakupienie przeciwradiacyjnej odzieży ochronnej i maski przeciwchemicznej przerasta zdolności poznawcze typowego wykopka xD
  • Odpowiedz
@CzeXD Sprowadzanie argumentacji do absurdu jest też typowe dla wykopków, dziwi mnie że się ograniczasz w wymyślaniu tychże absurdów. Mogłeś wspomnieć o bieganiu po lawie, po jądrze ziemi, po jowiszu czy słońcu i wyszłoby mniej więcej na to samo, czyli że argumentujesz jak tłuk.
  • Odpowiedz
@Slonx: Niestety, nie istnieją kombinezony do biegania po lawie, jądrze ziemi, jowiszu albo słońcu. Istnieją natomiast kombinezony przeciwchemiczne, więc ja nic do absurdu nie sprowadzam, natomiast Ty zaorałeś sam siebie xD
  • Odpowiedz
@CzeXD No tak, w końcu wszyscy mieszkańcy kilkusettysięcznego miasta którzy mają ochotę pobiegać, powinni wsiąść w samochód i pojechać kilkanaście kilometrów za miasto. Brzmi bardziej sensownie, niż zakup maski i bieganie po mieście, nigdy kogoś takiego przecież nie widziałem, nie licząc tych których spotykam na każdym kroku.
  • Odpowiedz