@susuke15: Ruch samochodowy ma niewielki wpływ na smog w porównaniu z paleniem w piecach. Możemy puścić maraton zimą i zobaczyć, jak nam się magicznie jakość powietrza poprawia ( ͡°͜ʖ͡°)
@susuke15 20km po asfalcie to na pewno na zdrowie im wyjdzie, szczególnie na zdrowe stawy :D ja tam nie jestem za tym żeby nie robić maratonów ale powinny być jasno wytyczone trasy mpk i możliwości przejechania przez miasto. Są ludzie, którzy po prostu muszą dzisiaj gdzieś pojechać, na lotnisko, do pracy itd. i co oni mają zrobić jeśli całe miasto jest zablokowane.
@susuke15: bieganie po betonie ma tyle wspólnego ze zdrowiem ile samochody z produkcją smogu, czyli niewiele :) kto zakazuje wjazdu dieseli? Bo nie widziałem takiego zakazu
@klokupk trasa była znana ? Można było zaplanować dotarcie . Specjalnie biegi się robi w niedzielę gdzie większość firm jest zamknięta. Ale najlepiej zlikwidować biegi bo każdemu nie będzie pasować .
@FotDK najlepiej by ludzie nie mieli żadnych zainteresowań tylko ten komputer w domu bo w każdej imprezie zewnętrznej będzie komuś nie pasowało. Mecz na stadionie ? Zwiększony ruch. Biegi ? Zablokowane miasto . Żużel ? Hałas silników.
fajen bo udało się naprawić lapka, laptop 13 lat, wiatraczek głośnio chodził, chrzęścił, zamówiłem nowy, zamontowałem, wymieniłem też pastę na procku na nową i śmiga cichutko, temperaturki fajne, umiem coś
Jeszcze bardziej dziwi mnie głupota w bronieniu takiej organizacji biegu i radości bo ktoś na tym traci w kontekście pracy służb medycznych etc.