Wpis z mikrobloga

Czy Waszym zdaniem jest sens kupić trochę akcji CD Projektu z okazji Cyberpunku? Rok temu akcja kosztowała 100 zł, teraz kosztuje 200 zł. Na pewno trochę spadną w najbliższym czasie z ceną, potem jednak w końcu dojdzie do premiery. Wierzę, że gra będzie dobra, marketing też ciągle mają dobry. Nie widzę przeszkód, by akcje nie kosztowały np 300 zł za rok, kiedy pojawi się data premiery np. w 2020.

#cyberpunk2077 #cyberpunk #cdprojekt #gielda #gpw #inwestowanie #akcje i jednak tez #wiedzmin oraz #wiedzmin3 bo moze ktos z tagow takze zainwestowal.
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Veyn: Wiesz czym są wskaźniki C/WK, C/Z? Jakie są ich 'dopuszczalne' przedziały dla poszczególnych branż? W jakim etapie cyklu koniunkturalnego jesteśmy? :D Odpowiedzi na te pytania powinny dość dobitnie wytłumaczyć dlaczego to karkołomne założenie :D
Podpowiedź: rynki dyskontują przyszłe wydarzenia, kapitalizują w momencie ich ogłoszenia/realizacji.
  • Odpowiedz
@Veyn: Przekładając to, o czym napisał @Saeglopur na polski: Giełda przewiduje przyszłość i wzrost ceny z 100 zł -> 200 zł może już "obejmować" przyszłe zyski CDP ze sprzedaży Cyberpunka.

W dodatku gospodarka światowa dobija do szczytu i niedługo możemy spodziewać się kryzysu - nie wiadomo jak dużego, wiadomo, że to zawsze wpływa negatywnie na wycenę spółek.
  • Odpowiedz
@Cybher1: Nie wiem, trzeba odgrzebać komunikaty prasowe z tamtego okresu. Być może wyniki sprzedaży Wiedźmina 3 zaskoczyły akcjonariuszy pozytywnie, nie wiem.

Napisałem, że może "obejmować", a nie, że musi.

Pewne jest natomiast to, że nic nie rośnie w nieskończoność, a każda bańka kiedyś pęka. Nie oznacza to, że na CDP wciąż nie da się zarobić.
  • Odpowiedz
kurcze Mirku wyjaśnij bo też nic nie zrozumiałem ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@irondew: @intruzzz @Veyn: "Temat wałkowany wielokrotnie, zamykam!" :D Przekleję niżej mój komentarz w tej sprawie z innego wątku + linki do 3 wątków z tym powiązanych. Dodam jeszcze na początku że tam konkrety a w komentarzu dla @Veyn chodziło mi głównie o to że lepiej naprawdę się w to solidnie wgryźć i wiedzieć w
  • Odpowiedz
to dlaczego akcje CDP zaczęły mocno rosnąć dopiero pół roku po premierze Wiedźmina 3?

@Cybher1: @rooger: CDR jest jednym z komponentów WIG20 i to jest 5 pod względem jego wagi w indeksie, prawie 9% przełożenia! Wystarczą ruchy światowego kapitału na fali zawirowań i zmian w ich nastawieniu do emerging markets i już są takie zmiany na samym CDR. Wg mnie to on ciągnął ostatnio indeks bo wszystko inne
Saeglopur - > to dlaczego akcje CDP zaczęły mocno rosnąć dopiero pół roku po premierz...

źródło: comment_ZboYdZYUiE8afiGHoSgqtYWlSGCgJZ1t.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Koryntiusz: "Mamy tryb multiplayer, ale znajduje się on dopiero w fazie projektowania i rozwoju. Gra, która trafi do sklepów będzie zatem produkcją stricte dla pojedynczego gracza, więc na razie skupiamy się na trybie singleplayer. Zanim zajmiemy się multi, musi być pewni, że singleplayer jest perfekcyjnie zrobiony."
  • Odpowiedz