Wpis z mikrobloga

#telefony #olx #ios #android Mirki mam pytanie. Kupiłem na olx ajfona, telefon używany szybko padała mi bateria. No ok - wymieniłem sobie w serwisie apple za 129 zł ori baterie. Ku memu zdziwieniu bateria pada tak samo szybko , w ciągu półtorej godziny od 100 procent do zera. Serwis powiedział ze uszkodzona jest jakaś cześć i wymiana 400 zł. Mam jakaś podstawę prawna żeby jakoś to rozegrać ze sprzedającym ? Na olx pisał ze spokojnie trzyma cały dzień ale to jest głupota bo leci bateria w oczach. Żadnej umowy nie spisaliśmy
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cbass: Byłem w autoryzowanym serwisie Apple czy kogoś kto po prostu potrafi to naprawić? Spróbuj przeinstalować jeszcze system, pewnie nic to nie da ale spróbować możesz (zainstaluj iOS 12 beta - chyba jest już publiczna). Co do OLX to na moje nie masz już czego szukać. Gość na 99% Cie oleje, mogłeś z nim spróbować pogadać jak od razu zauważyłeś problem, a nie po wymianie baterii.
  • Odpowiedz
  • 0
@Mattovsky: autoryzowany serwis. Jak kupiłem telefon to wyświetlało ze kondycja baterii 78 procent . Wg apple taka bateria to śmieć więc myślałem ze jak wymienię na nowa ori to problem ustąpi
  • Odpowiedz