Aktywne Wpisy
Tortcebulowy +37
LetMeStay +251
Chyba żona ma jakieś polskie korzenie. #p0lka #logikarozowychpaskow
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
@SlodkoGorzki przygotował wizualizacje projektu! (rzut parteru i więcej wizualizacji w komentarzach)
Śliczny prawda? Te kolory, elewacja, aż chce się w takim domu zamieszkać!
Otóż... NIE. Na tle innych wizualizacji ta nie jest zbyt ładna. :) Ale tak właśnie wygląda ten projekt i właściwie KAŻDY projekt, który oglądasz w Internecie powinien być tak samo przedstawiany. Bez upiększeń i soczystych (nierealnych…) kolorów, efektownej elewacji, ładnego tarasu, zieleni, basenu i tak dalej… Tylko bez tych wszystkich upiększaczy możliwe jest obiektywne porównanie różnych projektów. Przecież to, jak dom będzie przedstawiał się w rzeczywistości zależy od wielu czynników.
No, ale przecież takiego projektu nikt by nie kupił. Prawda? (A może się mylę?)
Dlatego zrobiliśmy to, co robią biura projektowe:
- Upiększyliśmy elewację
- „Pomalowaliśmy” dom na soczyste kolory
- Dodaliśmy taras i wejście do budynku, płytki, oświetlenie i różne zdobienia
- Dodaliśmy DUŻO zieleni, kwiatków
- Dodaliśmy wiatę garażową i samochód
- Całość umieściliśmy w ładnym, prawie bezchmurnym dniu (ale jakieś chmurki zostały, inaczej byłoby nierealistycznie ;) )
- A na końcu cała wizualizacja została nieco „podrasowana” kolorystycznie, aby całość prezentowała się jak najkorzystniej.
W komentarzu "wypasiona" wizualizacja :)
#budowadomu #budujzwykopem #projektowanie #dom #budownictwo
Komentarz usunięty przez autora
W ramach szukania inspiracji: znacie projekty domów parterowych na planie prostokąta, które nie wyglądają jak barak?
@Jankes89: Nie wiem. @SlodkoGorzki, dasz znać?
oczywiście samą czystą bryłę chętnie też bym zobaczył przed nałożeniem jakiś desek na elewacją bo to zagina rzeczywistość. no ale marketing to marketing. nie wiem czy nie wolałbym wziąć architekta do zaprojektowania domu dla siebie.
@chafer:
ile kosztuje mniej więcej projekt domu od architekta? nie mówię kogoś kto się hiper
@AndyMendy: Co nieco, a co? :) Pokazuję, że ludzie kupują oczami i rzucają się na śliczne wizualizacje, które nie mają pokrycia w rzeczywistości. Jakbym ja miał ten projekt sprzedawać to pokazałbym go w zupełnie inny sposób :)
@ShpxLbh: Od 7000 do