Wpis z mikrobloga

@rzep: dziękuję za wykład z historii. Może w takim razie warto, żebyście z tego wykładu wyciągnęli wnioski i postąpili podobnie, ale nie za pieniądze podatnika.
  • Odpowiedz
@Akwarel: Stary, nie ma co się męczyć i produkować. Każdy argument jest jak głową o beton, a w zamian dostaniesz:"NIE ROZMAWIAM Z TOBĄ DALEJ, JEŻELI DLA CIEBIE MAŁŻEŃSTWA ISTNIEJĄ TYLKO PO TO BY ZACHĘCIĆ LUDZI DO RUCHANIA." Mimo, że tłumaczysz jak dziecku z pierwszej klasy podstawowej.. Ale tu chyba boli te słowo:"Małżeństwo", najbardziej.. Skoro związki partnerskie na takich samych zasadach tylko bez ulg były by takie złe. Hurr durr, też
  • Odpowiedz
No każdy ma - hydraulik, piekarz, homoś, ksiądz. Wszyscy są równi wobec prawa.

@ediz4: Po raz n-ty wklejam ten sam tekst w dyskusji:

Jakby w kraju muzułmańskim chrześcijanie nie mogli zawierać małżeństw i mogli to robić to tylko muzułmanie to też byś powiedział, że tam chrześcijanie mają takie same prawa, bo wystarczy, że wyrzekną się wiary i zostaną muzułmanami i będą mogli wziąć ślub?
  • Odpowiedz
Pytanie za 100 punktów: które z poniższych praw o które między innymi walczy LGBT, bezpośrednio pomaga w płodzeniu dzieci?

Prawo do informowania o stanie zdrowia i podejmowania decyzji o leczeniu małżonka/małżonki

Prawo do wspólnej adopcji dziecka oraz adopcji dziecka po zmarłej małżonce/zmarłym małżonku.

Prawo do wspólnego rozliczenia z urzędem skarbowym

Prawo do objęcia bezrobotnej małżonki/bezrobotnego małżonka ubezpieczeniem zdrowotnym
  • Odpowiedz
@Akwarel: nie chcę mi się powtarzać ale skoro trzeba - posługujesz się google interpretując KRiO i definicję pożycia, mam Cię w oparciu o to zakwalifikować jako wartego dialogu? Mogę najwyżej mówić "do Ciebie" a ty notuj.
  • Odpowiedz
Czekam aż zakażą posiadania Bibli, ty nie będziesz mógł jej mieć i ja nie będę mógł, równość!!

Jak w krajach muzułmańskich ¯_(ツ)_/¯
Taki obraz wasz.

@KiraQueen (σ ͜ʖσ)
  • Odpowiedz
  • 0
@KiraQueen a tak bo marzycie o adopcji dzieci i pełnej akceptacji małżeństw tiaa o wpieprzaniu się w politykę i narzucaniu swoich mniejszościowych zachcianek nie wspomnę
  • Odpowiedz
@Legiatto: No właśnie niestety widzę że to jest jak głową w mur. Niesamowite jest to jak po tym jak im się skończą ich bezsensowne argumentu wyjęte z d--y milkną albo zmieniają temat. Najsmutniejszy jest fakt że większość z nich nawet nie sprawdzi czy ma racje przed napisaniem
  • Odpowiedz
Ale tu chyba boli te słowo:"Małżeństwo", najbardziej.. Skoro związki partnerskie na takich samych zasadach tylko bez ulg były by takie złe. Hurr durr, też chcemy małżeństw! BO TAK! BO NAM SIĘ NALEŻY! ( _)

@Legiatto: Dlaczego małżeństwo ma mieć ulgi za sam fakt małżeństwa? Jeśli zaś chodzi o dzieci, to od tego są właśnie ulgi i dopłaty na dzieci.
  • Odpowiedz
@KiraQueen: Ale ja nie mówie, że się nie należy.. Każdy człowiek dla mnie powinien mieć prawo do życia jak chcę, chociaż prawo do posiadania dzieci przez osoby homoseksualne jest w naszym kraju dosyć mocno kontrowersyjne, nie przez to, że posiadać go nie powinni tylko dlatego, że mamy takie społeczeństwo i dzieci takie byłyby szkalowane w szkołach itd.

A wracając do małżeństwa, to związek partnerski może dla mnie się nazywać małżeństwem..
  • Odpowiedz
@Cooperr: Ty umiesz czytać ze zrozumieniem? xd
Gościu wcześniej napisał że homo mają równe prawa bo oni nie mogą zawierać związków homo, jak i hetero nie mogą.
To ja odpisałem że w krajach muzułmańskich katolicy nie mogą posiadać biblii ale mogą koran i islamiści również, więc oni też mają równe prawa.
Wystarczy znać kontekst ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@ostr: W zasadzie zastanawiam się o co Ci chodzi. Pokazałem ci że według słownika PWN, czyli wydawnictwa państwowego, że mam racje na temat definicji słowa pożycia. Jeśli natomiast chodzi o to czy ktoś jest warty dialogu, to Ty nawiązałeś ze mną dialog ze mną a teraz w zasadzie stwierdzasz że nie jestem godzien z tobą rozmawiać, choć do tej pory nie pokazałeś nic innego jak to że nie znasz słownikowego
  • Odpowiedz
@Legiatto: Dodatkowo trochę przeceniane są te "ulgi" za małżeństwo. Jedyną ulgą na jaką może liczyć małżeństwo jest zsumowanie dochodów, co potencjalnie oznacza niższy podatek jeśli jeden małżonek zarabia powyżej 85 tys zł rocznie, a drugi poniżej.

Przypominam jednak, że w drugim progu w Polsce znajduje się tylko 3% obywateli... Tak więc te mityczne ulgi są niemal pomijalne.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@KiraQueen: Może gdyby środowiska LGBT nie cenzurowały wypowiedzi i nie nazywały wszystkich wokół faszystami, to ludzie mieliby o nich lepsze zdanie? A tak to jak widzisz marsz, to nie jesteś do końca pewien czy chcą wolności dla siebie, czy zabrać wolność tobie.
  • Odpowiedz
@Antyradek: Ale wiesz że jak popieram homo, to nie znaczy że popieram tą p----------ą ideologię gender, transów, cenzurę internetu w imię poprawności politycznej. Osoby o których mówisz to trochę inny przypadek.
  • Odpowiedz