Aktywne Wpisy

jan-fifalski +143
2023 ilość rejestracji chińskich samochodów 370
2024 ilość rejestracji chińskich samochodów 11000
strzelamy sobie w kolano czy początek końca zachodniej motoryzacji?
#motoryzacja
2024 ilość rejestracji chińskich samochodów 11000
strzelamy sobie w kolano czy początek końca zachodniej motoryzacji?
#motoryzacja
źródło: obraz
Pobierz
PanRatel +765
#nieruchomosci znów w Sztumie? Za co?
źródło: temp_file6180930343547840922
Pobierz

#bekazprawakow #bekazkatoli #neuropa #lgbt
źródło: comment_wd8kBVxjPO0xwRj4kUI4RI5az1bkWrf8.jpg
Pobierz@maradero: Nie. Celów małżeństwa jest wiele. Reprodukcja jest tylko jednym z wielu i małżeństwo nie jest zresztą do niego wymagane.
Bardzo jestem tym uradowany.
@JessPinkman: O czym ty mówisz. Przecież w tym kraju wszyscy mają równe prawa. Chrześcijanin ma takie samo prawo zostać muzułmaninem i wziąć ślub jak muzułmanin.
To jest twoja
@KiraQueen: czemu piszesz do mnie w liczbie mnogiej? jakieś takie przyzwyczajenie?
bo tak
a dlaczego nie?
W Polsce nie ma obowiązku być katolikiem, aby wziąć ślub, możesz być protestantem, muzułmaninem czy ateistą - możesz wziąć ślub. Nie rozumiem w ogóle logiki łączącej jedno z drugim.
Jedynym wymaganiem jest odmienność płci.
@JessPinkman: A
@rzep: aha.
Czyli tam gfzie ci wygodnie to podpierasz swoje "argumenty" ustawami i prawem, ale jak gdzieś już się zapis nie podoba to "przecież zawsze można zmienić"..
@max1983: Że co? Nie doczytałeś chyba posta do końca - wytłumaczyłem Ci, że zapis ten nie wyklucza małżeństw jednopłciowych.
Zwracam jedynie uwagę, że dyskutujemy o tym, jak to powinno wyglądać, a nie tylko na co obecnie pozwala prawo.
@JessPinkman: Nie o tym jest dyskusja. Dyskusja jest o tym, czy takie prawo to dyskryminacja. Już przyznałeś, że takie prawo dyskryminuje.