Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 377
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@JessPinkman: Jezu poczytaj sobie tą dysusje nie mam czasu odpisywać każdemu.
Łap na szybko

brak możliwości: ślubu cywilinego, wspólnej adopcji, podzielności majątkowej, oraz odwiedzenia w szpitalu tej osoby.
  • Odpowiedz
  • 0
@JessPinkman: Idź być debilem gdzie indziej, pierwszy komentarz pod tym wpisem był dokładnie jak twój (usunołem go) i został zaorany, przeczytaj sobie. Chciałeś zabłysnąć?
Nie wyszło ¯\(ツ)_/¯

Ale wkleje ci na szybko odpowiedzi

Czekam aż zakażą posiadania Bibli, ty nie będziesz mógł jej mieć i ja nie
  • Odpowiedz
@KiraQueen: widzisz, próbujesz przekonać mnie do swoich racji, ale gdy nie uznaję ich - zaczynasz mnie obrażać i wyzywać. To znaczy, że wygrałeś? Nie masz racji, nie masz argumentów. Porywasz się do dyskusji do której nie jest przygotowany. Poruszasz temat, w sposób wulgarny i chamski.
Dodatkowo rzucasz się na mnie nie mając nawet bladego pojęcia w jakim środowisku się obracam i jakich znajomych mam. Ale łatwiej jest napisać:

Idź być
  • Odpowiedz
  • 1
@JessPinkman: Dobry jesteś, to ty nie masz argumentów, jakbyś miał to byś się odniósł do moich, ale jedyne co zrobiłeś to odniosłeś się do nazwania ciebie debilem.
  • Odpowiedz
ale czy jednocześnie w konstytucji nie jest jasno napisane, że to związek mężczyzny i kobiety?

@max1983: Po pierwsze - konstytucje można przecież zawsze zmienić. Czy to nie prawica argumentuje, że nie jest ona idealna?

Po drugie - konstytucja mówi, że "Małżeństwo jako związek kobiety i mężczyzny, rodzina, macierzyństwo i rodzicielstwo znajdują się pod ochroną i opieką Rzeczypospolitej Polskiej."

Czyli małżeństwo jako związek kobiety i mężczyzny znajduje się pod specjalną ochroną,
  • Odpowiedz
@KiraQueen: Te argumenty są na poziomie dzieci typu "Czego niebo jest niebieskie a nie czerwone?". Małżeństwo czy też związek ma jakiś cel i tym celem jest reprodukcja i wychowanie potomka. A argumenty "no ale przecie homo też mogą mieć dzieci" są na poziomie przedszkolaka. Ładnie ci w tej sukience "Jurek" ale dzieciaka nie urodzisz nawet jak ci dam do tego prawo. No ale można adoptować! Tylko czego dwoje ludzi którzy
  • Odpowiedz
ALE CIĄGLE NIE WIEM JAKICH PRAW NIE MAJĄ HOMOSEKSUALIŚCI A MAJĄ OSOBY HETEROSEKSUALNE! Mają dokładnie te same prawa!

@JessPinkman: Jakby w kraju muzułmańskim chrześcijanie nie mogli zawierać małżeństw i mogli to robić to tylko muzułmanie to też byś powiedział, że tam chrześcijanie mają takie same prawa, bo wystarczy, że wyrzekną się wiary i zostaną muzułmanami i będą mogli wziąć ślub?
  • Odpowiedz