Aktywne Wpisy

AdamES +40
#chwalesie #skoda #fabia #samochody #motoryzacja
Właśnie wymieniliśmy różowej 14 letniego Opla na nową Skodę.
Fun z jazdy większy niż jak przesiadałem się z ceeda na Passata.
Hejt
Właśnie wymieniliśmy różowej 14 letniego Opla na nową Skodę.
Fun z jazdy większy niż jak przesiadałem się z ceeda na Passata.
Hejt
źródło: temp_file6662365079198327960
Pobierz
gabrysianowa +576
źródło: 20241207_143239
Pobierz

https://www.google.pl/search?q=skan+mózgu&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj0hvvp6uTcAhUGMZoKHYxmA4MQ_AUICigB&biw=1127&bih=755&dpr=1.1
Jeśli tak, to znaczy, że popełniasz dokładnie ten sam błąd, o jaki materialiści, tacy jak Dawkins oskarżają osoby wierzące, że istnieje coś poza materią. Wierzysz, że tam jest coś czego nie widać.
#ateizm #wiara
@e16z5: Przecież widać myśli (myślenie) na skanach aktywności mózgu, tylko trzeba wiedzieć na co patrzeć. Więc nie istnieją "poza materią". Na istnienie myśli w mózgu nauka ma całe stosy dowodów, nie tylko skanów, choć same one wystarczą. To, że Ty nie dostrzegasz w nich myśli, to jedynie Twój brak wiedzy o tym. Natomiast zwolennicy większości religii nie mają na swoje niewidoczne wierzenia,
źródło: comment_M0HTull6g0SkHizvTrLZao8UXEyWfQt4.jpg
PobierzJeśli tak, to znaczy, że popełniasz dokładnie ten sam błąd, o jaki materialiści, tacy jak Dawkins oskarżają osoby wierzące, że istnieje coś poza materią. Wierzysz, że tam jest coś czego nie widać.
źródło: comment_EacGZpiHd4Qn9il6V2lwKEFcOCJy9UaL.jpg
PobierzNic nie zrozumiałeś. Tam widać tylko obraz bioelektrycznej aktywności mózgu. Jeśli widzisz tam myśli, to chyba srogie piguły bierzesz i masz halucynacje.
Po pierwsze, nie mów do mnie per "was", bo brzmisz jak jakiś komunista.
Po drugie nie jestem "materialistą", cokolwiek miałoby to znaczyć ;)
Po trzecie, argument z woltami i woltomierzem jest bez sensu. Na tej zasadzie, to możesz stwierdzić, że patrząc na piękną panią, nie widzisz kobiety, tylko odbite fotony a cała reszta jest tylko interpretacją. Oczywiście, że tak jest. Woltomierza to
Mówię "was" w odniesieniu do materialistów. Ateizm wywodzi się z materializmu.
Co do widzenia fotonów odbitych od kobiety, to na fotce skanów aktywności mózgu, też widzisz aktywność wywołaną konkretnymi przyczynami. Przecież naukowcy, którzy
Ja kierowałem swój wpis do osób, które myślą tak jak materialiści, więc po części są materialistami czy tak siebie definiują czy nie. Liczy się sposób myślenia.
@e16z5: Inaczej. Raczej jest tak, że działanie mózgu pozwala temu co niefizyczne (świadomość, duch - jak zwał tak zwał, nie będę się teraz w to zagłębiał) odbierać fizyczne dane. I to właśnie nauka to udowadnia, jeśli dane naukowe są właściwie interpretowane.
@e16z5: Mój pogląd
@kubako: Dawkins może nie wyklucza Boga na zasadzie, że nie można wykluczyć istnienia czegoś, czego istnienia nie da się udowodnić naukowo! Tak, więc nie mów, że Dawkins nie jest twardogłowym materialistą, bo jest. Dawkins co najwyżej może powiedzieć, że uwierzy jak ktoś mu poda dowód na
Tak. Bo on oczekuje materialnych dowodów. Jakby nie był takim zabetonowanym ignorantem, to by się interesował mistyką, ezoteryką, medytacją, psychologią i sam szukał tych dowodów, tak jak inni ludzie robią to od tysięcy lat. Świat fizyczny bada się fizycznymi sposobami, a niefizyczny niefizycznymi,