Wpis z mikrobloga

Nie wiem czy ktoś jeszcze pamięta ale chłop dalej idzie #pct . To już drugi miesiąc minął mej wędrówki . Dziś udało mi się wreszcie dojść do Yosemite Valley przez Cathedral Lakes oraz obok Half Dome. Zszedłem ze szlaku z 3000mnpm na ok 1217m . Chciałem wejść na Half Dome ale ze nie miałem wejściówki to tylko ominąłem . Miałem iść się tutaj zapytać czy jakoś wyczarują wejściówkę dla chłopa i wyczarowali. szczerze to miałem cichą nadzieję że nie będzie i będę mógł sobie busem wjechać na szlak na ok 3000mnpm. No ale że znaleźli to kupilem permit za $25 i dziś muszę wrócić się na górę do campingu by jutro z samego rana wejść na Half Dome . Z jednej strony się cieszę , ale z drugiej przeraża mnie to że będzie trzeba wspinać się mocno do góry , a upał znów wrócił . Także teraz czekam w kolejce po burgera, kupię sobie lody 1L, pójdę nad rzekę zjeść i będzie trzeba zaś maszerować pod górę . W sumie nie wiem po co narzekam, przecież tu co chwilę muszę się wspiąć więc to już mój chleb powszedni . Ahoj przygodo!
wiecej zdjęć tutaj - Białkie nawet jednego zdjęcia nie pozwoli dodać
#zlomkiemprzezswiat #usa #yosemite
ChlopoRobotnik2137 - Nie wiem czy ktoś jeszcze pamięta ale chłop dalej idzie #pct . T...

źródło: image_picker_A0618C8D-42EB-4CF2-AED4-75E6EB3B66AB-59070-000006096F8F78E7

Pobierz
  • 77
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ukradlem_ksiezyc jak wezmę się jakiś szlak wewnątrz yosemite to można dokupić half Dome za $10. Ale to jest tak że ja no muszę wejść na szlak dziś i spać na konkretnym campie . Na szczęście ten jest pod half Dome . No i niby mogę wejść tam kiedy chce podczas obowiązywania mojego pozwolenia
  • Odpowiedz