Wpis z mikrobloga

Dla wszystkich tych, którzy za wszelką cenę szukają okazji na spółkach, które są przecenione bo wiadomo, że jak tani to trzeba brać.

4 stycznia 2026 pojawiał się taki wpis
https://x.com/SergeyCYW/status/2007799665505513730

Zrobiłem porównanie cen akcji tych spółek wtedy i dzisiaj. Mineło pół roku. Oto rezultaty ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Dobrej nocy

#gielda
banzi - Dla wszystkich tych, którzy za wszelką cenę szukają okazji na spółkach, które...

źródło: Screenshot From 2026-07-11 00-27-54

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@nabla-delta: z tym duolingo to dziwna sprawa bo durna apka a rośnie jak na drożdżach, aczkolwiek nie ma żadnego moatu wiec moda na nia moze sie brutalnie skończyć. Ja dla żartow kupilem 2szt za 100$ i jestem +30% iksde takie troche zagranie na cigar butt se testowalem
  • Odpowiedz
@banzi bo to że coś jest tanie, to nie znaczy że nie może być tańsze, opieranie strategii na samych liczbach to ciężki temat. Najważniejsze to moim zdaniem sentyment. Sentyment rządzi łbami inwestorów. Jak widzisz że firmy mogą zostać rozjechane w wyścigu zbrojeń (AI vs SaaSy) to stawiasz na wygranego. Nie zmienia to faktu, że uważam, że jeszcze przyjdzie zwrot i wyceny się poprawią dla wielu spółek, nie wiem czy tych z
  • Odpowiedz