Aktywne Wpisy

jmuhha +14
Wytłumaczy mi ktoś jak to jest, że kiedyś nie było nic a były dzieci?
źródło: 1000021453
Pobierz
Antorus +94
W gimbazie miałem paru kolegów, akurat wtedy Vice City było "hot" gierką i wszyscy grali.
Dużo ludzi utykało na wyścigu z klubu Malibu, gdzie prowadząc jakiegoś lipnego sentinela trzeba było wygrać z dopakowanym Sabre Turbo.
I tu wchodzę cały na biało, mówiąc im że po prostu zmodowałem pliki w grze i nawet z miejsca dziad nie ruszył.
Jak? Przecież nie ma takich kodów do tej gry. Pokaż!
No to im pokazałem. Wziąłem motur PCJ500, ustawiłem mu
Dużo ludzi utykało na wyścigu z klubu Malibu, gdzie prowadząc jakiegoś lipnego sentinela trzeba było wygrać z dopakowanym Sabre Turbo.
I tu wchodzę cały na biało, mówiąc im że po prostu zmodowałem pliki w grze i nawet z miejsca dziad nie ruszył.
Jak? Przecież nie ma takich kodów do tej gry. Pokaż!
No to im pokazałem. Wziąłem motur PCJ500, ustawiłem mu
źródło: hq720
Pobierz

Możecie polecić jakieś materiały wprowadzające w javascript dla osoby, która potrafi programować, zna inne języki programowania (c, python)? Chodzi o to, żeby w miarę sprawnie wdrożyć się, a mam na to dosłownie wieczór, może dwa.
Jest tutaj między innymi pdf dotyczący JS. Chociaż jak na jeden wieczór to 400 stron może być trochę dużo.
faktycznie pozwala w chwilę przyswoić wiedzę dot. JavaScript, zwłaszcza osobom, które już umieją programować. Problem tylko w tym, że JS zdążył trochę pójść do przodu, więc po lekturze tego musiałbyś jeszcze doczytać o najważniejszych ficzerkach z nowych wersji, tj. nowych rodzajach bindingów (let/const), klasach, modułach, nowych strukturach danych i nowych sposobach dilowania z asynchronicznością (Promise'y i oparty na nich async/await)