Wpis z mikrobloga

Ktoś mi wytłumaczy jak to się stało że Biedronka jest największą siecią sklepów w Polsce i nie zbankrutowała mając konkurencje?

Na przykład porównajmy Biedronkę w mojej okolicy i Lidla. Biedronka - smród, ścisk, ukrop, brud, gigantyczny burdel. Na półkach #!$%@? tyle towaru że nie wiadomo co jest czym. Z okolic lodówek śmierdzi zwłokami. Do tego dwie kasy do których kolejki zaczynają się w połowie alejki. Dwie kasy bo #!$%@? resztę i wstawili jakieś automatyczne które albo nie działają albo ludzie kasują przy nich 3x dłużej niż normalnie. O tym że jakby to zaczęło się palić to zginąłbym marnie też trudno nie wspomnieć ;]

W Lidlu natomiast nie śmierdzi, nie ma ścisku (no chyba że w sobotę przed pisowską niedzielą), klima #!$%@? aż miło, burdelu zwykle nie ma chyba że wrzucą jakieś ciuchy to grażyny w 30 min #!$%@?ą. Szerokie alejki, wiadomo mniej więcej gdzie co jest a przy kasach jak kolejka robi są za duża to zaraz otwierają następną.

Tak więc WFT? Ceny? Nie zauważyłem by były w biedrze jakoś niższe. Nie ma tam właściwie nic ciekawego poza paroma dobrymi produktami dla których się zmuszam czasem by tam pójść ;)

#biedronka #lidl #ewakuacjaboners #gorzkiezale
L.....e - Ktoś mi wytłumaczy jak to się stało że Biedronka jest największą siecią skl...

źródło: comment_Jvr6mBjlmMkTPXCx52oQwQ99HW5hs7E6.jpg

Pobierz
  • 77
  • Odpowiedz
@LibertyPrime: no jak to, bo lidl jest niemiecki a biedronka hurr durr polska no jak może byc zagraniczna jak jest w nazwie biedronka, świetnie zbudowali skojarzenia z reprezentacją Polski i tak jak ktoś wcześniej wspominał że są najtańszym sklepem. Do lidla sie chodzi na większe zakupy chemiczne dwa razy w roku jak jest promocja czyszczenie czy jakoś tak.
  • Odpowiedz
@LibertyPrime staram się unikać Biedronki jak ognia, ale gdzie bym aktualnie nie mieszkał, to Biedra jest najbliższym marketem w okolicy. tak, że syf, bród i malaria przeszkadzają mi mniej niż nadkładanie kilku kilometrów z buta.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@LibertyPrime: no skoro ceny są takie same, a koszty prowadzenia tego syfu 3 razy niższe niż konkurencja (klima w Lidlu, porządek i obsługa większości kas to większe koszty) to sam sobie odpowiadasz na pytanie.
  • Odpowiedz
@LibertyPrime: to proste. Lidl celuje bardziej w klasę średnią, wolą dać cenę delikatnie wyższą na niektóre produkty i trzymać czystość i godność. Lidl celuje w klientów 3000+. Biedronka bardziej targetuje się na emerytów, madki, beneficjentów 500+ itp
  • Odpowiedz
W biedronce więcej polskich rzeczy jest + ma polską nazwę. Tyle wystarczy. Nie jestem ani za biedronką ani za lidlem, ale chyba Lidl każdemu kojarzy się z Niemcami, a Niemiec wiadomo - wróg! ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
  • 0
@LibertyPrime
Tak to wygląda u mnie
Powód 1: w okolicy jest 7 biedronek i 2 lidle.
Powód 2: biedronki takiej zasyfionej jak znam z wypoka w życiu nie widziałem. Zawsze jest porządek i wszystko na swoim miejscu. No chyba że mają dostawę, to wtedy wyjadą z paletą towaru, ale stawiają elegancko pod bokiem i szybciutko rozkładają.
Powód 3: kolejki są jednakowe w Lidlu i biedrze. Nawet czasem trochę dłużej w tym pierwszym zdarza mi się postać.
Powód 4: w Biedronce jest zdecydowanie taniej w porównaniu do Lidla, a do takiego Tesco to nawet nie ma porównania. Pracuję dosłownie 10 kroków od Tesco i tam kupując tyle produktów ile wejdzie w ten malutki koszyk do noszenia, płacę 100- 150. A w biedrze wyjeżdżam czubatym wózkiem i płace
  • Odpowiedz
Na przykład porównajmy Biedronkę w mojej okolicy i Lidla. Biedronka - smród, ścisk, ukrop, brud, gigantyczny burdel. Na półkach #!$%@? tyle towaru że nie wiadomo co jest czym. Z okolic lodówek śmierdzi zwłokami. Do tego dwie kasy do których kolejki zaczynają się w połowie alejki. Dwie kasy bo #!$%@? resztę i wstawili jakieś automatyczne które albo nie działają albo ludzie kasują przy nich 3x dłużej niż normalnie. O tym że jakby to
  • Odpowiedz
Dobra, dobrą. Proszę o fotki z lidlów, w których jest syf. Szczerze mówiąc jeszcze nigdy nie widziałem lidla wyglądającego jak śmietniskowa biedronka.
  • Odpowiedz