Ktoś mi wytłumaczy jak to się stało że Biedronka jest największą siecią sklepów w Polsce i nie zbankrutowała mając konkurencje?
Na przykład porównajmy Biedronkę w mojej okolicy i Lidla. Biedronka - smród, ścisk, ukrop, brud, gigantyczny burdel. Na półkach #!$%@? tyle towaru że nie wiadomo co jest czym. Z okolic lodówek śmierdzi zwłokami. Do tego dwie kasy do których kolejki zaczynają się w połowie alejki. Dwie kasy bo #!$%@? resztę i wstawili jakieś automatyczne które albo nie działają albo ludzie kasują przy nich 3x dłużej niż normalnie. O tym że jakby to zaczęło się palić to zginąłbym marnie też trudno nie wspomnieć ;]
W Lidlu natomiast nie śmierdzi, nie ma ścisku (no chyba że w sobotę przed pisowską niedzielą), klima #!$%@? aż miło, burdelu zwykle nie ma chyba że wrzucą jakieś ciuchy to grażyny w 30 min #!$%@?ą. Szerokie alejki, wiadomo mniej więcej gdzie co jest a przy kasach jak kolejka robi są za duża to zaraz otwierają następną.
Tak więc WFT? Ceny? Nie zauważyłem by były w biedrze jakoś niższe. Nie ma tam właściwie nic ciekawego poza paroma dobrymi produktami dla których się zmuszam czasem by tam pójść ;)
3. Kaczyński i jego koszyk zakupów w Biedronce. Nie było lepszej reklamy, niżeli pokazanie go w Biedronce na zakupach. Przy ówczesnym, szerokim elektoracie PIS podbiło to tylko świadomość marki, slogan najniższych cen.
@AllStar: no #!$%@?, bo Kopaczowa wcale nie zachwalała w telewizji biedry, jakie to dobre warzywa mają (a mają do dupy), no ale musiałeś #!$%@?ć politykę c`nie
@LibertyPrime: zauważ że Lidl zwykle buduje się budynki, biedronka otwiera się w każdym możliwym gównianym pomieszczeniu byle by było blisko i właśnie dlatego mają taki burdel. Ale w sumie burdel też i w takich wybudowanych jest. Nie wiem, dla mnie biedronka to jest śmietnisko
@LibertyPrime: kiedyś mieli niskie ceny. Wyryli w świadomości Polaków że biedra, to tanio. Konkurencja już dawno z cenami ich dogoniła, bo biedra powoli podnosiła. Teraz to już tylko przyzwyczajenie.
3. Kaczyński i jego koszyk zakupów w Biedronce. Nie było lepszej reklamy, niżeli pokazanie go w Biedronce na zakupach. Przy ówczesnym, szerokim elektoracie PIS podbiło to tylko świadomość marki, slogan najniższych cen.
Było zupełnie na odwrót. Kaczyński kupował wtedy w jakimś drogim sklepie osiedlowym a zapytany o to dlaczego nie kupuje np. w taniej biedronce odpowiedział, że jest to sklep dla biedaków. Wtedy to biedronka zyskała sporo w elektoracie anty-pis(2011-Pis
zauważ że Lidl zwykle buduje się budynki, biedronka otwiera się w każdym możliwym gównianym pomieszczeniu byle by było blisko i właśnie dlatego mają taki burdel.
@patchupdate: wiem o tym, ale #!$%@? nie mogą wtedy dostosować ekspozycji do powierzchni zamiast #!$%@?ć tyle samo ile w dwa razy większym budynku? Przecież to jest dramat. Oni mają jakieś zawody wśród biedronek która więcej wpieroli towaru na półki? ;)
@wielki-elektronik biedre w moim mieście postawiono od fundamentów i wygląda dużo lepiej niż Lidl który tak samo był zbudowany od początku. I trochę z zewnątrz Lidl wygląda jakby był zbity z blachy xD
@LibertyPrime: wszystko zalezy od kierowniczek/ow sklepow, u mnie w okolicy w biedronce nigdy nie ma kolejek, w lidlu w #!$%@?. syf w obu sklepach taki sam, towaru wiecej brakuje w lidlu niz w biedronce. Po prostu w twojej okolicy biedronka ma #!$%@? kierownika. zglaszaj, moze go wymienia.
@LibertyPrime a ja bardzo lubię Kaufland, to najczęściej bardzo duże sklepy z szerokim asortymentem no i ceny są niskie, często niższe niż w innych marketach
@LibertyPrime: Moim zdaniem Biedronka ma nawet dobry wybór jeśli chodzi o różne półki cenowe. Mamy tam produkty markowe, mniej markowe i całkowicie budżetowe: np. Kawy - jest markowe Jacobs czy Nescafe; tańsze, ale znane MK Cafe, czy budżetowe Cafe D'or Lody - możemy kupić znane Lody Jak Dawniej, Algida ale i czasem te poniżej złotówki - Marletto Czekolady - można wziąć Milkę, tańsze ale znane Wedle, Magnetici, czy najtańsze Allegro Takich przykładów jest mnóstwo z czego tych produktów dobrych, markowych może nie ma mnóstwo, ale jest w miarę duzy wybór rzeczy z
Na przykład porównajmy Biedronkę w mojej okolicy i Lidla. Biedronka - smród, ścisk, ukrop, brud, gigantyczny burdel. Na półkach #!$%@? tyle towaru że nie wiadomo co jest czym. Z okolic lodówek śmierdzi zwłokami. Do tego dwie kasy do których kolejki zaczynają się w połowie alejki. Dwie kasy bo #!$%@? resztę i wstawili jakieś automatyczne które albo nie działają albo ludzie kasują przy nich 3x dłużej niż normalnie. O tym że jakby to zaczęło się palić to zginąłbym marnie też trudno nie wspomnieć ;]
W Lidlu natomiast nie śmierdzi, nie ma ścisku (no chyba że w sobotę przed pisowską niedzielą), klima #!$%@? aż miło, burdelu zwykle nie ma chyba że wrzucą jakieś ciuchy to grażyny w 30 min #!$%@?ą. Szerokie alejki, wiadomo mniej więcej gdzie co jest a przy kasach jak kolejka robi są za duża to zaraz otwierają następną.
Tak więc WFT? Ceny? Nie zauważyłem by były w biedrze jakoś niższe. Nie ma tam właściwie nic ciekawego poza paroma dobrymi produktami dla których się zmuszam czasem by tam pójść ;)
#biedronka #lidl #ewakuacjaboners #gorzkiezale
@AllStar: no #!$%@?, bo Kopaczowa wcale nie zachwalała w telewizji biedry, jakie to dobre warzywa mają (a mają do dupy), no ale musiałeś #!$%@?ć politykę c`nie
Było zupełnie na odwrót. Kaczyński kupował wtedy w jakimś drogim sklepie osiedlowym a zapytany o to dlaczego nie kupuje np. w taniej biedronce odpowiedział, że jest to sklep dla biedaków. Wtedy to biedronka zyskała sporo w elektoracie anty-pis(2011-Pis
@patchupdate: wiem o tym, ale #!$%@? nie mogą wtedy dostosować ekspozycji do powierzchni zamiast #!$%@?ć tyle samo ile w dwa razy większym budynku? Przecież to jest dramat. Oni mają jakieś zawody wśród biedronek która więcej wpieroli towaru na półki? ;)
Mamy tam produkty markowe, mniej markowe i całkowicie budżetowe:
np. Kawy - jest markowe Jacobs czy Nescafe; tańsze, ale znane MK Cafe, czy budżetowe Cafe D'or
Lody - możemy kupić znane Lody Jak Dawniej, Algida ale i czasem te poniżej złotówki - Marletto
Czekolady - można wziąć Milkę, tańsze ale znane Wedle, Magnetici, czy najtańsze Allegro
Takich przykładów jest mnóstwo z czego tych produktów dobrych, markowych może nie ma mnóstwo, ale jest w miarę duzy wybór rzeczy z