Aktywne Wpisy

mk321 +1
#gielda #sp500 #stoxx600 #etf
Jako, że jest już prawie pewne, że mamy bańkę AI (a nawet jak nie, to ludzie tak mówią, więc samospełniająca się przepowiednia), to w co bezpiecznie inwestować długoterminowo?
- Shortować nie chcę.
- SP500 to w większości AI (nie wszystkie tech, ale one są napompowane AI).
Jako, że jest już prawie pewne, że mamy bańkę AI (a nawet jak nie, to ludzie tak mówią, więc samospełniająca się przepowiednia), to w co bezpiecznie inwestować długoterminowo?
- Shortować nie chcę.
- SP500 to w większości AI (nie wszystkie tech, ale one są napompowane AI).

salome_trzy +2

#webdev #programowanie
Myślicie, że #php 8 i JIT przyniesie odrodzenie PHP'a?
@trustME: Jeśli nie jesteś w stanie zarobić dobrej kasy w PHP to nie jestem przekonany, czy w JS ci się uda...
@wodzik: nie robiłem w PHPie nigdy. Akurat widzę gości, którzy są mega ogarnięci. Po ofertach nawet widać. Różnica do JS'a (wiadomo, na ten moment) to lekko 20% na korzyść JS'a
https://i.redditmedia.com/czUyUEDWTExGqW6Azgt5AnzmNwXYGGc9cfHFmepSEXQ.jpg?fit=crop&crop=faces%2Centropy&arh=2&w=640&s=28d1e1aeb268c896fe02ef30521ec384
@trustME: Bo w PHP stoi chyba ponad 75% weba, więc zarówno ofert jest więcej jak i programistów jest więcej. Jeśli chodzi o średnią cenę pewnie masz rację, ale jak jesteś ogarnięty to w każdej technologii możesz robić gruby hajs, więc wg
@wodzik:
K---a z deszczu pod rynnę xD, jakbym nawet bardzo chciał to nie wiem czy jestem w stanie znaleźć bardziej niedorozwinięty język niż JS. Nawet php ma chyba więcej sensu.
PHP in 2018 by the Creator of PHP
Po drugie: PHP jako taki ma się dobrze i nie musi się odradzać. Ma swoją niszę rynkową, z której raczej nie uda się go wygryźć (chyba, że powstanie coś lepszego, ale na to też się nie zapowiada). Od wersji 5
Z tym