Wpis z mikrobloga

#java #programowanie #minecraft

Jak bardzo trudna jest w nauce Java? Przy czym nie chodzi o poziom eksperta w dziedzinie, lecz bardziej o zorientowanie się w kodzie, co on z grubsza robi.
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Przy czym nie chodzi o poziom eksperta w dziedzinie, lecz bardziej o zorientowanie się w kodzie, co on z grubsza robi.

@qnebra: zależy, jak dostaniesz jakąś enterprise kobyłę pisaną przez dekady to nie będziesz wiedział co tam dokładnie się dzieje przez najbliższe parę lat ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@xetrov: Mowa o modyfikacji do Minecrafta, niewielkiej w gruncie rzeczy, najpierw zrozumienie kodu, a potem w dłuższej perspektywie dalsze rozwijanie.
  • Odpowiedz
@qnebra: Jeżeli na potrzeby modyfikacji minecrafta to bardzo łatwa jest Java, nie musisz się zagłębiać w tym przypadku w żadne technologie webowe, wzroce projektowe aplikacji biznesowych itd a to jest najtrudniejsza część każdego języka
  • Odpowiedz
@qnebra: Java jako język jest prosty. Ekosystem jest trochę bardziej złożony. Jedna rzecz która mi się bardzo podobała gdy ja się uczyłem (2 lata temu) jest IDE które podpowiada ci często jak coś można lepiej napisać. Prawdopodobnie jeden z najlepszych flow nauki oferuję właśnie java.. jeżeli Ci starszy programista narzędzie skonfiguruję.
  • Odpowiedz